EjendomsWatch

Rambøll øger bundlinjen med 132 pct. og skyder gang i ny vækstplan

Ingeniørrådgiveren Rambøll kommer ud af 2016 med en bundlinje, der er mere end fordoblet, mens omsætningen står stille. Samtidig er der sat gang i en ny fireårig vækstplan.

Foto: Rambøll

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll ser efter et udfordrende år tilbage på 2016 med et smil på læben.

Virksomheden kom nemlig ud af året med et overskud på 176,9 mio. kr., hvilket er en stigning på 132 pct. i forhold til året før, skriver Rambøll i en pressemesselelse.

"Jeg er tilfreds med den gode operationelle præstation på tværs af vores forretninger i 2016,” udtaler Jens-Peter Saul, koncernchef i Rambøll, og påpeger, at et ekstremt udfordrende olie- og gasmarked har været virkeligheden i det seneste år.

Omsætningen er nogenlunde uændret med en stigning på 0,2 pct. til 10,6 mia. kr., og heraf har man landet et driftsresultat før goodwill-afskrivninger (EBITA) på 602 mio. kr., hvilket er en stigning på 27 pct. og et resultat, som Rambøll selv betegner som det bedste nogensinde.

Ny fireårig strategi

Rambøll vandt flere større projekter i 2016, herunder i Kina og USA, mens man i Danmark er valgt som totalrådgiver på etableringen af den kunstige ø Kronløbsøen i Købehavns Nordhavn.

Vinderprojekt fundet til boliger på ny ø i Københavns Nordhavn

På den mere negative side blev Rambøll sammen med C.F. Møller fyret som totalrådgivere på opgaven om at opføre Sjællands Universitetshospital i Køge, da Region Sjælland havde en formodning om, at budgettet ville blive overskredet med mellem 300 og 350 mio. kr.

Rambøll skød i januar 2017 gang i en ny fireårig strategiperiode, der skal sikre yderligere vækst.

"Vi vil opnå dette ved at skabe en endnu mere kundeorienteret kultur, styrke vores tilstedeværelse i Norden, Storbritannien og USA samt skabe international vækst gennem globalt anerkendte fokusydelser, inden for især bæredygtige løsninger. Vores førende ekspertise inden for prioriterede ydelser vil hjælpe os med at accelerere væksten på nøglemarkeder som Tyskland, Mellemøsten og Asien og sikre, at vi er konkurrencedygtige selv i de regioner, hvor vi ikke kan drage fordel af en bred og stærk tilstedeværelse," udtaler adm. direktør Jens-Peter Saul, der blandt andet siger, at man har en digitaliseringsagenda som topprioritet.

Rambøll havde ved udgangen af 2016 en medarbejderstab på 13.024 fordelt på 300 kontorer i 35 lande.

C.F. Møller og Rambøll fyret fra milliardprojekt

Rambøll får ny byggeridirektør 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier