EjendomsWatch

Aarsleff arbejder på at få flere store projekter i hus i 2016/17

Selskabet er i færd med at omstille sig mod længerevarende projekter.

Foto: Google Street View

Udsatte projekter samt lange forberedelsesperioder på tilbud på store projekter medvirkede til en nedjustering i det netop afsluttede regnskabsår 2015/16, men det ændrer ikke på, at Per Aarsleff også i indeværende regnskabsår vil arbejde hårdt for at få større projekter i hus.
Det fortæller selskabets administrerende direktør, Ebbe Malte Iversen, i forbindelse med årsregnskabet for 2015/2016.
Samlet venter Aarsleff et driftsresultat (EBIT) på 430 mio. kr. i regnskabsåret 2016/17, hvilket svarer til en lille fremgang fra de 418 mio. kr. i 2015/16. Aktivitetsniveauet, eller omsætningen, ventes at blive omkring 5 pct. højere end sidste år.

"Vi arbejder fortsat med store bygge- og anlægsorienterede projekter, blandt andet fordi vi har det som politik, at vi gerne vil ind tidligt i processen. Det betyder så, at nogle af processerne bliver mere langvarige end tidligere. Så vi er i færd med en omstilling mod nogle projekter, der tager noget tid, før de kommer i gang," siger Ebbe Malte Iversen. 

Aarsleffs omkostninger til at udforme tilbud er derfor samtidig øget.


"Men 'hit raten' skulle jo gerne være større og kompensere for det. Det tror vi også, at den kommer til. Jeg kan eksempelvis nævne Post Nord-projektet som et eksempel på et meget stort projekt, hvor vi er eneste entreprenør i den fase, vi er i nu. Det håber vi selvfølgelig udmønter sig i en kontrakt på et tidspunkt," siger Ebbe Malte Iversen.


Han regner dog ikke med, at det sker i det nye regnskabsår. Et af de større projekter, som er trukket ud er også Femern-projektet. Desuden trækker Odense Letbane lidt ud. 

"Men det er projekter, vi stadig gerne vil arbejde med, fordi vi kommer tidligere ind i processen og derfor kan tilføre større værdi og gennemføre en mere sikker proces," siger Ebbe Malte Iversen. 

Generelt er de store projekter dog kun en begrænset del af Aarsleffs forretning.
"Vi har et hav af små og mellemstore kontrakter, som er langt størstedelen af omsætningen. De udgør dermed grundlaget og er en forudsætning for, at vi også kan arbejde med de store enkeltstående opgaver," siger direktøren.
Aarsleff arbejder desuden med tilbudsgivning på Storstrømsbroen og Metro Syd-afgreningen - et milliardstort projekt i Metro Cityringen - samt letbaneprojekter i Odense og København.

Aarsleff: Opkøb har drillet

Lavere aktivitet i udlandet koster på bundlinjen hos Per Aarsleff

Tilspidset konkurrence saboterer entreprenørs vækstdrømme

Miljøgodkendelse forsinker Femern-forbindelse

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier