Staten fyrer entreprenør fra milliardbyggeri

Bygningsstyrelsen har afbrudt samarbejdet med spansk teknikinstallatør efter forsinkelser.
Genrebillede fra en byggeplads, der ikke har nogen sammenhæng med den fyrede entreprenør. | Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø
Genrebillede fra en byggeplads, der ikke har nogen sammenhæng med den fyrede entreprenør. | Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø
AF LICITATIONEN - BYGGERIETS DAGBLAD

Bygningsstyrelsen ønsker ikke længere at arbejde sammen med den spanske teknikvirksomhed Inabensa på opførelsen af forskningsbyggeriet Niels Bohr Bygningen i København, der har en økonomisk ramme på 1,6 mia. kroner, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

I en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad oplyser bygherren, at man har besluttet at ophæve entreprisekontrakten på vvs og ventilation med Inabensa pr. 10. februar 2017.

Det skyldes, at Bygningsstyrelsen har konstateret store forsinkelser i fremdriften af Inabensa Danmarks arbejder samt væsentlige svigt i kvaliteten af de arbejder, som virksomheden har udført.

"Bygningsstyrelsen har gennem nogen tid haft en dialog med Inabensa Danmark om den kritisable fremdrift og svigt i kvaliteten af arbejderne, uden at dette har ført til ændringer, eller at Inabensa Danmark har rettet for sig. Bygningsstyrelsen har som følge deraf mistet tilliden til Inabensa Danmark og til, at arbejdet kan blive færdiggjort inden for kontraktens rammer i forhold til såvel tid som kvalitet, står der i en skriftlig udtalelse fra Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Fyrede rådgivere udskiftes med Årstiderne og Domea.dk

Medie: Rubow Arkitekters regnefejl koster kommune 12 mio. kr.

Fyrede rådgivere undrer sig over Region Sjælland

C.F. Møller og Rambøll fyret fra milliardprojekt

(Denne artikel er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen - Byggeriets Dagblad.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også