Briefing uge 5: Midvinter med forårstegn

En optøning af et ret fastfrossent markedet er måske så småt i gang. Tag med på ugens nyhedsoverflyvning.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Der er kapital nok derude stadigvæk: I denne uge lod britiske Round Hill Capital mere end 600 mio. kr. regne ned over Aarhus på trods af ”et udfordrende økonomisk klima”, som det blev udtrykt af stifter Michael Bickford.

Og selvom der ifølge mægleren på handlen kun var få andre om buddet på de i alt 324 boliger, så illustrerer transaktionen, at ikke alt er gået i stå, og at nogle investorer tør gribe mulighederne i stedet for at vente på bedre tider. Det gjaldt også københavnske Copi Group, der lagde 169 mio. kr. i København.

Med de ord velkommen til denne uges Briefing, hvor kalenderen siger kyndelmisse og midvinter, men hvor der altså alligevel viser sig forårstegn her og der. Ifølge denne uges Colliers Markedsrapport 2023 går markedet mod bedre tider i andet halvår.

Regnskabstid

De første årsrapporter for 2022 er begyndt at tikke ind, og hos Danica Ejendomme styrede man igennem et turbulent år og kunne forbedre driften med over 100 mio. kr. fra året før i den 37 mia. kr. store portefølje.

Om der også er forbedring at spore, når vennerne hos ATP Ejendomme aflægger tal i den kommende uge, er for tidligt at sige. Det er det til gengæld ikke, at det bliver med en tyk streg under rapportering af pensionsselskabets CO2-udledning, kunne ESG-chef Peter Hebin Bruun fortælle.

Også den 69-årige udvikler Flemming Holberg Fenger fremlagde regnskabstal, hvor en lidt mindre portefølje resulterede i lidt færre indtægter.

Det lykkedes også børsnoterede Copenhagen Capital at rejse over 100 mio. kr. i frisk kapital, og dermed endte kapitaludvidelsen lidt heldigere end seneste forsøg i branchen på det samme: Da Gefion Group forsøgte at puste liv i det gamle Victoria Properties, men måtte opgive en stort annonceret aktieemission.

Coop-koks

Foråret er omvendt ikke helt nået til Albertslund, hvor den ufokuserede dagligvarekoncern Coop med nebengesjæfter inden for bank, forsikring og kaffeproduktion i Ghana tog livet af den 137 år gamle Irma-kæde til stor fortrydelse for østdanske forbrugere med luksusvaner. Nogle vil kunne huske Obs-kæden, der blev opgivet og aldrig gav overskud. Nu følger Kvickly, Superbrugen og Irma efter og samles under et fælles navn, hvor fantasien har rakt til navnet Coop.

For ejendomsinvestorer på jagt efter gode beliggenheder kommer 17 Irma-lokationer i spil til andre aktører. Et blik på magtforholdene mellem Coop og Salling Group er fortællingen om stagnation over for vækst og fremgang, så det er ikke så sært, at de første krav om formand Lasse Bolanders afgang efter 12 år på posten er begyndt af melde sig.

Ny formand – formodentlig under lidt mere fredelige omstændigheder – rykker ind hos familieejede Barfoed Group, hvor firmaets direktør Niels Wegener træder et skridt op og tager over efter 81-årige Rolf Barfoed. I samme håndevending overtages mursten for en kvart milliard, som den afgående formand hidtil har ejet.

Også hos Capman, Fokus Asset Management, Red og FB Gruppen blev der rykket rundt på kontorerne, og hele to initiativer til en mindre klimaskadelig ejendomsbranche så dagens lys.

Ugens Briefing klinger af. Tip til gode historier kan som altid sendes til mail@ejendomswatch.dk.

Tilbage er kun at ønske en god weekend.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også