FB Gruppen finder byggedirektør hos svenskere

Som ny byggedirektør hos FB Gruppen overtager Jacob Hovmøller en række opgaver, som koncernens topchef tidligere har varetaget. Samtidig skal han gøre koncernens ejendomsprojekter grønnere.
Jacob Hovmøller har de seneste seks år arbejdet som projektdirektør hos Balder. | Foto: PR
Jacob Hovmøller har de seneste seks år arbejdet som projektdirektør hos Balder. | Foto: PR

Jacob Hovmøller får ansvaret for FB Gruppens byggerier som ny byggedirektør. Den nyudpegede direktør skal desuden stå for udviklingen af en bæredygtighedsstrategi.

Det skriver projektudviklerkoncernen i en pressemeddelelse.

Dermed forlader 48-årige Jacob Hovmøller fra 1. marts sin nuværende rolle som projektdirektør hos det svenske ejendomsselskab Balder. Tidligere har han bl.a. arbejdet for den ligeledes svenske entreprenør Skanska i en 13 år lang periode.

En del af Jacob Hovmøllers kommende opgaver har tidligere ligget på adm. direktør Hans-Bo Hyldigs bord.

”I takt med FB Gruppens vækst er vi nået til et udviklingstrin, hvor jeg personligt gerne vil bidrage mere til branchens rolle og stemme inden for innovation og socialt ansvar, ligesom det er vigtigt, at vi som virksomhed også om fem og ti år er det rigtige sted i markedet,” siger Hans-Bo Hyldig i meddelelsen.

Hvad angår udviklingen af FB Gruppens kommende bæredygtighedsstrategi konstaterer Jacob Hovmøller, at ”nybyggeri kan som udgangspunkt i sagens natur ikke være bæredygtigt.” 

”Men det kan blive grønnere,” tilføjer han.

”Her er jeg glad for, at FB Gruppen er med i dét partnerskab, der netop er dannet under ledelse af Rådet for bæredygtigt Byggeri. De tunge aktører, der her er med, viser at bygge- og ejendomsbranchen vil og kan bidrage til den grønne omstilling,” lyder det fra Jacob Hovmøller.

FB Gruppen står bl.a. bag byggeriet af 3000 boliger på Grønttorvet i Valby, ligesom koncernen opfører hhv. 1000 og 1800 boligenheder i Holbæk Kommune og Høje-Taastrup Kommune. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også