EjendomsWatch

Regeringen lemper energikrav til nye bygninger i 2020

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) reviderer de fremtidige energikrav til nye bygninger. Det betyder, at bygningsklasse 2020 ikke gøres obligatorisk, men fortsat vil være en frivillig klasse i bygningsreglementet.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Over de sidste par år er der gennemført en evaluering af energikrav til nye bygninger i bygningsklasse 2020, der var en del af Energiaftalen fra 2008. Evalueringen viser, at de udmeldte energikrav ikke bliver hverken privat- eller samfundsøkonomisk rentable. Samtidig har byggebranchen tilkendegivet, at de udmeldte 2020-krav efter branchens opfattelse var for stramme, oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

"Når det viser sig, at de udmeldte energikrav til nye bygninger i 2020 medfører krav, der ikke giver mening hverken økonomisk eller energimæssigt, så synes jeg, at vi skal lytte til branchen. Derfor fastholder vi den udmeldte stramning som en frivillig lavenergiklasse i bygningsreglementet i stedet for at gøre den obligatorisk," siger Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister, i meddelelsen.

Den nye revision indebærer, at kravene bliver justeret på en mere hensigtsmæssig måde, der er i tråd med byggebranchens anbefalinger. Det betyder blandt andet, at energirammen videreføres på det niveau, som i øjeblikket er minimumskrav i bygningsreglementet.

"Vi melder ændringerne ud i god tid for at sikre, at byggebranchen kan planlægge i tråd med de justerede krav. Det giver branchen ro til at finde de rigtige løsninger og sikrer, at der ikke er nogle projekter, der gennemfører uhensigtsmæssige dispositioner, som hverken økonomisk eller energimæssigt giver mening," siger ministeren.

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

Minister varsler med forbedrede vilkår for byggeri

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier