EjendomsWatch

Regeringen lemper energikrav til nye bygninger i 2020

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) reviderer de fremtidige energikrav til nye bygninger. Det betyder, at bygningsklasse 2020 ikke gøres obligatorisk, men fortsat vil være en frivillig klasse i bygningsreglementet.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Over de sidste par år er der gennemført en evaluering af energikrav til nye bygninger i bygningsklasse 2020, der var en del af Energiaftalen fra 2008. Evalueringen viser, at de udmeldte energikrav ikke bliver hverken privat- eller samfundsøkonomisk rentable. Samtidig har byggebranchen tilkendegivet, at de udmeldte 2020-krav efter branchens opfattelse var for stramme, oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

"Når det viser sig, at de udmeldte energikrav til nye bygninger i 2020 medfører krav, der ikke giver mening hverken økonomisk eller energimæssigt, så synes jeg, at vi skal lytte til branchen. Derfor fastholder vi den udmeldte stramning som en frivillig lavenergiklasse i bygningsreglementet i stedet for at gøre den obligatorisk," siger Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister, i meddelelsen.

Den nye revision indebærer, at kravene bliver justeret på en mere hensigtsmæssig måde, der er i tråd med byggebranchens anbefalinger. Det betyder blandt andet, at energirammen videreføres på det niveau, som i øjeblikket er minimumskrav i bygningsreglementet.

"Vi melder ændringerne ud i god tid for at sikre, at byggebranchen kan planlægge i tråd med de justerede krav. Det giver branchen ro til at finde de rigtige løsninger og sikrer, at der ikke er nogle projekter, der gennemfører uhensigtsmæssige dispositioner, som hverken økonomisk eller energimæssigt giver mening," siger ministeren.

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

Minister varsler med forbedrede vilkår for byggeri

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier