EjendomsWatch

Minister varsler med forbedrede vilkår for byggeri

Ole Birk Olesen (LA) er på trapperne med en større ændring i bygningsreglementet. Samtidig vil han gøre det nemmere at udnytte fleksible udbudsformer.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Transport-, bygnings- og og boligminister Ole Birk Olesen er på trapperne med en større ændring i bygningsreglementet – BR18. Det nye bygningsreglement vil i endnu højere grad have funktionsbaserede krav, som skal sikre, at de krav, der stilles til byggeriet, også bliver fulgt i praksis, lyder det i en pressemeddelelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

"Funktionskrav kan ses som et værn mod formynderisk detailstyring af, hvordan byggeriet skal udføres. Flere funktionskrav vil gøre de danske byggeregler mere fleksible og give muligheder for innovative løsninger, samtidig med at der bygges sundt og sikkert," siger Ole Birk Olesen i meddelelsen.

Målet er ifølge ministeren, at byggeriet vil få et mere gennemskueligt og tilgængeligt regelsæt som resultat af den nye struktur for bygningsreglementet. Et eksempel på det er adskillelsen af vejledningsteksten fra kravteksten i bekendtgørelsen.

Ministeriet er også i gang med en vejledningsindsats om fleksible udbud, der særligt er rettet mod de offentlige bygherrer. Sidst på året vil der foreligge skabeloner og eksempler på best practice, som kan medføre et mere effektivt udbudsmateriale ved byggeopgaver. Her er ambitionen at reducere transaktionsomkostningerne ved offentlige udbud forhåbentlig til gavn både tilbudsgivere og ordregivere.

Minister vil tvinge boligpriser ned gennem nybyggeri

Minister: Kommuner må gøre mere for at skaffe billige ungdomsboliger

S og DF revser regeringsforslag om almene boliglån: Staten skal ikke agere bank

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier