Minister varsler med forbedrede vilkår for byggeri

Ole Birk Olesen (LA) er på trapperne med en større ændring i bygningsreglementet. Samtidig vil han gøre det nemmere at udnytte fleksible udbudsformer.
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Transport-, bygnings- og og boligminister Ole Birk Olesen er på trapperne med en større ændring i bygningsreglementet – BR18. Det nye bygningsreglement vil i endnu højere grad have funktionsbaserede krav, som skal sikre, at de krav, der stilles til byggeriet, også bliver fulgt i praksis, lyder det i en pressemeddelelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

"Funktionskrav kan ses som et værn mod formynderisk detailstyring af, hvordan byggeriet skal udføres. Flere funktionskrav vil gøre de danske byggeregler mere fleksible og give muligheder for innovative løsninger, samtidig med at der bygges sundt og sikkert," siger Ole Birk Olesen i meddelelsen.

Målet er ifølge ministeren, at byggeriet vil få et mere gennemskueligt og tilgængeligt regelsæt som resultat af den nye struktur for bygningsreglementet. Et eksempel på det er adskillelsen af vejledningsteksten fra kravteksten i bekendtgørelsen.

Ministeriet er også i gang med en vejledningsindsats om fleksible udbud, der særligt er rettet mod de offentlige bygherrer. Sidst på året vil der foreligge skabeloner og eksempler på best practice, som kan medføre et mere effektivt udbudsmateriale ved byggeopgaver. Her er ambitionen at reducere transaktionsomkostningerne ved offentlige udbud forhåbentlig til gavn både tilbudsgivere og ordregivere.

Minister vil tvinge boligpriser ned gennem nybyggeri

Minister: Kommuner må gøre mere for at skaffe billige ungdomsboliger

S og DF revser regeringsforslag om almene boliglån: Staten skal ikke agere bank

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også