EjendomsWatch

Minister varsler med forbedrede vilkår for byggeri

Ole Birk Olesen (LA) er på trapperne med en større ændring i bygningsreglementet. Samtidig vil han gøre det nemmere at udnytte fleksible udbudsformer.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Transport-, bygnings- og og boligminister Ole Birk Olesen er på trapperne med en større ændring i bygningsreglementet – BR18. Det nye bygningsreglement vil i endnu højere grad have funktionsbaserede krav, som skal sikre, at de krav, der stilles til byggeriet, også bliver fulgt i praksis, lyder det i en pressemeddelelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

"Funktionskrav kan ses som et værn mod formynderisk detailstyring af, hvordan byggeriet skal udføres. Flere funktionskrav vil gøre de danske byggeregler mere fleksible og give muligheder for innovative løsninger, samtidig med at der bygges sundt og sikkert," siger Ole Birk Olesen i meddelelsen.

Målet er ifølge ministeren, at byggeriet vil få et mere gennemskueligt og tilgængeligt regelsæt som resultat af den nye struktur for bygningsreglementet. Et eksempel på det er adskillelsen af vejledningsteksten fra kravteksten i bekendtgørelsen.

Ministeriet er også i gang med en vejledningsindsats om fleksible udbud, der særligt er rettet mod de offentlige bygherrer. Sidst på året vil der foreligge skabeloner og eksempler på best practice, som kan medføre et mere effektivt udbudsmateriale ved byggeopgaver. Her er ambitionen at reducere transaktionsomkostningerne ved offentlige udbud forhåbentlig til gavn både tilbudsgivere og ordregivere.

Minister vil tvinge boligpriser ned gennem nybyggeri

Minister: Kommuner må gøre mere for at skaffe billige ungdomsboliger

S og DF revser regeringsforslag om almene boliglån: Staten skal ikke agere bank

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier