EjendomsWatch

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

Som følge af dårlig byggestyring af byggeri for Københavns Universitet fratræder direktør Gyrithe Saltorp. Ansvaret for statslige anlægsprojekter inden for byggeri overflyttes midlertidigt til Vejdirektoratet. (Opdateret)

Foto: PR (Jens Panduro)

(Artikel opdateret 1. november kl. 14.40 med yderligere oplysninger.)

En fordyrelse på foreløbig 1,3 mia. kr. i forbindelse med Bygningsstyrelsens opførelse af Niels Bohr-bygningen på Københavns Universitet koster nu styrelsens direktør, Gyrithe Saltorp, jobbet.

Samtidig overflyttes styrelsens ansvar for anlægsprojekter til Vejdirektoratet, oplyser transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) på baggrund af en rapport fra Ernst & Young om byggeriet.

"Ernst & Youngs rapport er alvorlig læsning, og der er behov for en hurtig og resolut styrkelse af styringen af statens byggeprojekter. Derfor overflyttes anlægsprojekter fra Bygningsstyrelsen til Vejdirektoratet midlertidigt," siger ministeren i en meddelelse.

Rapporten afdækker, at der i Bygningsstyrelsen ikke er reageret i tide på de udfordringer, som projektet har været i, fremgår det.

"Det er endvidere i den gennemførte granskning af Niels Bohr-projektet konkluderet, at der ikke i Bygningsstyrelsen er tilvejebragt det nødvendige styringsmæssige grundlag for fremadrettet på betryggende vis at kunne styre større byggeprojekter. Dette gælder både i forhold til Niels Bohr-projektet og i forhold til andre projekter," lyder det fra ministeriet.

Ifølge meddelelsen har Vejdirektoratet gennem en årrække udviklet erfaringer, kompetencer og en dokumenteret arbejdsmetode inden for styring af anlægsprojekter.

"Disse erfaringer og kompetencer vurderes hurtigt at kunne bringes i anvendelse på Bygningsstyrelsens igangværende anlægsprojekter sammen med kompetencerne fra medarbejderne i Bygningsstyrelsen. Samtidig vil der ved gennemførelsen af projekterne udvikles kompetencer og processer, der på sigt kan tilbageføres til Bygningsstyrelsen," skriver ministeriet.

"Bygningsstyrelsens direktør Gyrithe Saltorp er fratrådt sin stilling," lyder det videre."

Konstitueret direktør i styrelsen er Kristian Lyk-Jensen, der udgør direktionen sammen med vicedirektør Signe Primdal Lyndrup.

Bygningsstyrelsen oplyser at have en ejendomsportefølje på 4 mio. kvm, fordelt på 1800 lejemål, og har igangværende byggesager for 16 mia. kr.

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Universitet varsler retssag mod staten i milliardbyggeri

Rigsrevisionen kigger skandalebyggerier efter i sømmene

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier