EjendomsWatch

Bruuns Bro i Aarhus undgår nedrivning

En nedrivning af broen ved butikscentret Bruun's Galleri var ellers anbefalet af kommunens tekniske afdeling, men i stedet sænkes jernbaneskinnerne nedenunder.

Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

En vigtig trafikal forbindelse i Aarhus får lov at bestå. Byens centralt beliggende Bruuns Bro, der huser flere butikker og ligger tæt på et af Danmarks mest besøgte shoppingcentre, Bruun's Galleri, skal alligevel ikke rives ned, skriver JP Aarhus.

Det har ellers været anbefalingen fra teknik- og miljøforvaltningen i Aarhus Kommune for at kunne skabe plads til de køreledninger, der skal muliggøre, at landets næststørste by kan betjenes af elektrisk drevne tog.

Men på Christiansborg har de politiske partier bag togfonden onsdag besluttet, at skinnerne i stedet sænkes, så Bruuns Bro undgår en nedrivning.

"Jeg er meget glad for, at partierne følger min anbefaling. På den måde lytter vi nemlig til de lokale ønsker, samtidig med, at vi har respekt for skatteborgernes penge og bevarer den hyggelige arkade," lyder det fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) over for avisen.

Ifølge Banedanmark vil en ny bro koste 273 mio. kr., mens en sænkning af jernbanesporene koster 209 mio. kr., fremgår det.

Aarhus åbner op for højere byggeri

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"  

Banedanmark: Bruuns Bro i Aarhus skal rives ned

Aarhusianere er klar til at rive Bruuns Bro ned 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier