EjendomsWatch

Bruuns Bro i Aarhus undgår nedrivning

En nedrivning af broen ved butikscentret Bruun's Galleri var ellers anbefalet af kommunens tekniske afdeling, men i stedet sænkes jernbaneskinnerne nedenunder.

Foto: Carsten Andreasen/Jyllands-Posten

En vigtig trafikal forbindelse i Aarhus får lov at bestå. Byens centralt beliggende Bruuns Bro, der huser flere butikker og ligger tæt på et af Danmarks mest besøgte shoppingcentre, Bruun's Galleri, skal alligevel ikke rives ned, skriver JP Aarhus.

Det har ellers været anbefalingen fra teknik- og miljøforvaltningen i Aarhus Kommune for at kunne skabe plads til de køreledninger, der skal muliggøre, at landets næststørste by kan betjenes af elektrisk drevne tog.

Men på Christiansborg har de politiske partier bag togfonden onsdag besluttet, at skinnerne i stedet sænkes, så Bruuns Bro undgår en nedrivning.

"Jeg er meget glad for, at partierne følger min anbefaling. På den måde lytter vi nemlig til de lokale ønsker, samtidig med, at vi har respekt for skatteborgernes penge og bevarer den hyggelige arkade," lyder det fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) over for avisen.

Ifølge Banedanmark vil en ny bro koste 273 mio. kr., mens en sænkning af jernbanesporene koster 209 mio. kr., fremgår det.

Aarhus åbner op for højere byggeri

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"  

Banedanmark: Bruuns Bro i Aarhus skal rives ned

Aarhusianere er klar til at rive Bruuns Bro ned 

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier