EjendomsWatch

Bruuns Bro i Aarhus undgår nedrivning

En nedrivning af broen ved butikscentret Bruun's Galleri var ellers anbefalet af kommunens tekniske afdeling, men i stedet sænkes jernbaneskinnerne nedenunder.

En vigtig trafikal forbindelse i Aarhus får lov at bestå. Byens centralt beliggende Bruuns Bro, der huser flere butikker og ligger tæt på et af Danmarks mest besøgte shoppingcentre, Bruun's Galleri, skal alligevel ikke rives ned, skriver JP Aarhus.

Det har ellers været anbefalingen fra teknik- og miljøforvaltningen i Aarhus Kommune for at kunne skabe plads til de køreledninger, der skal muliggøre, at landets næststørste by kan betjenes af elektrisk drevne tog.

Men på Christiansborg har de politiske partier bag togfonden onsdag besluttet, at skinnerne i stedet sænkes, så Bruuns Bro undgår en nedrivning.

"Jeg er meget glad for, at partierne følger min anbefaling. På den måde lytter vi nemlig til de lokale ønsker, samtidig med, at vi har respekt for skatteborgernes penge og bevarer den hyggelige arkade," lyder det fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) over for avisen.

Ifølge Banedanmark vil en ny bro koste 273 mio. kr., mens en sænkning af jernbanesporene koster 209 mio. kr., fremgår det.

Aarhus åbner op for højere byggeri

Triumfbue på vej til Aarhus: "Et ikon for byen"

Banedanmark: Bruuns Bro i Aarhus skal rives ned

Aarhusianere er klar til at rive Bruuns Bro ned

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier