EjendomsWatch

Universitet varsler retssag mod staten i milliardbyggeri

Hvis ikke den skandaleramte Niels Bohr Bygning står færdig og klar til overtagelse i maj 2018, vil Københavns Universitet lægge sag an mod Bygningsstyrelsen.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Københavns Universitet (KU) vil lægge sag an mod Bygningsstyrelsen, hvis ikke den skandaleramte Niels Bohr Bygning står færdig og klar til overtagelse i maj 2018. Universitetet vil kræve erstatning for hver en krone, som yderligere forsinkelse koster det, skriver Politiken.

Avisen har fået aktindsigt i en en brevveksling mellem Københavns Universitet, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og Bygningsstyrelsen. Af den fremgår det, at Københavns Universitets bestyrelsesformand, Mads Krogsgaard Thomsen, 17. oktober skrev et brev til Bygningsstyrelsens direktør, Gyrithe Saltorp. I brevet skriver universitets formand, at Københavns Universitet "vil rejse krav om erstatning for overskridelser/meromkostninger efter maj 2018, der påføres KU som følge af situationen med NBB", skriver Politiken.

Niels Bohr Bygningen skulle oprindeligt have stået klar i maj i år, men projektet er massivt forsinket, og Bygningsstyrelsen mener, at det tidligst kan stå klar i begyndelsen af 2019.

Samtidig står byggeriet til at overskride det oprindelige budget på 1,6 mia. kr. med omkring 1 mia. kr. I brevet skriver Københavns Universitet desuden, at universitet ikke vil påtage sig at betale for milliardfordyrelsen, som Bygningsstyrelsen kalder "værdiforøgende" og dermed mener, at den såkaldte SEA-ordning gør til universitets ansvar.

Hverken Bygningsstyrelsen eller transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) ønsker at kommentere sagen med henvisning til, at Rigsrevisionen er blevet sat til at kulegrave byggeriet.

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier