Udviklere dropper fundamentet på studieboliger

To jyske firmaer går nye veje for at bygge boliger, der alligevel kan risikere at blive midlertidige. Holdbarheden på konceptet er dog også langsigtet, hvis det bliver nødvendigt.
Foto: PR
Foto: PR

De jyske firmaer Container Living og Uretek bygger ungdomsboliger på pæle i stedet for på støbte fundamenter, skriver Berlingske. Det gør det nemmere og mere miljøvenligt, når boligerne om senest 10 år skal fjernes igen.

Teknikken går ud på at genanvende containere til formålet, og det er også konceptet i et byggeri, som Container Living er i færd med at opføre i Kanalbyen ved Fredericia. Her bliver galvaniserede pæle skruet 14-16 meter ned i jorden, og når boligerne atter skal fjernes, vil pælene blot blive skruet op igen.

"Det gør vi uden at efterlade spor. Containerne løftes af fundamenterne, fundamentpælene skrues op, vi fylder hullerne og kan eventuelt lægge en græstot, hvor hver enkelt pæl har stået. Hele konceptet bygger på flytbart byggeri på midlertidig beliggenhed og dermed også en meget høj grad af genbrug," siger Brian Gade, adm. direktør fra Container Living, til Berlingske.

Projekterne er en del af de midlertidige ungdomsboliger, hvor en ny lovgivning giver mulighed for, at de midlertidige boliger kan stå i op til 10 år. Skulle lokalpolitikere i mellemtiden skifte mening og lade boligerne blive stående i længere tid, kan stolpefundamentet holde i op til 60 år.

Containere skal skabe liv i Fredericias nye kanalby

Ejendomsforeningen advarer mod permanente containerboliger

Københavns Kommune vil muliggøre byggeri af 800 midlertidige studieboliger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også