Ejendomsforeningen advarer mod permanente containerboliger

Det kræver klare strategier for afviklingen, hvis Københavns Kommune vil afhjælpe studerendes boligmangel med midlertidige containerboliger. Eller risikerer man, at boligerne bliver en permanent løsning, mener Ejendomsforeningen Danmark.
CPH Containers er et område, hvor der i forvejen arbejdes med at lave containere til boliger. | Foto: PR
CPH Containers er et område, hvor der i forvejen arbejdes med at lave containere til boliger. | Foto: PR

Hvis Frank Jensen vil lave 800 midlertidige boliger ud af containere til pressede studerende, er det nødvendigt med en klar plan for, hvordan man sikrer, boligerne bliver ved det midlertidige.

Sådan lyder det fra Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune vil muliggøre byggeri af 800 midlertidige studieboliger 

"Det er ikke nok at ændre planloven, så der bliver mulighed for at give tilladelse til containerbyer. Det vil også være nødvendigt at udarbejde en følgelovgivning, som sikrer, at man efter en periode kan få afviklet containerbyerne igen. Ellers er der en risiko for, at containerbyerne bliver permanente," siger Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, i pressemeddelelsen.

Lov bremser containerboliger 

Han nævner tre mulige grundsten i en sådan afviklingsstrategi. Først skal man sikre sig, at de, som bygger midlertidige boliger, også har afsat midlerne til at bringe grunden tilbage til normal stand og rydde op.

Derudover mener han, det kræver "klokkeklare" regler til at sikre, at lejerne flytter, når de midlertidige boliger ikke skal være der mere. Slutteligt bør der være en strategi for, hvad man gør, når beboerne ikke har fundet anden bolig, og derfor vil stå som hjemløse, hvis containerne fjernes.

Containere skal skabe liv i Fredericias nye kanalby 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også