NREP bygger studieboliger i København

Udbyderen af ejendomsfonde vil rulle kollegiumkoncept ud på grunde købt hos By & Havn, hvor mængden af boliger kræver nye lokalplaner. Projekt på Nordhavn møder lokal modstand.
Henning Larsen Architects har tegnet det kollegium, som NREP ønsker at bygge i Københavns Nordhavn. | Foto: Henning Larsen Architects/PR
Henning Larsen Architects har tegnet det kollegium, som NREP ønsker at bygge i Københavns Nordhavn. | Foto: Henning Larsen Architects/PR

Udbyderen af ejendomsfonde NREP har via sin seneste fond kastet sig over markedet for studieboliger, og et af de projekter møder nu modstand i Nordhavn, skriver Politiken. Her er planen at bygge knap 277 studieboliger samt omfattende fællesarealer.

Problemet er dog, at den nuværende lokalplan for grunden på Århusgade, som NREP vil købe af By & Havn, kun er godkendt til byggeri med 100 boliger. Det er faldet beboerne i lokalområdet for brystet, at By & Havn nu vil have lokalplanen ændret på vegne af NREP.

NREP har formelt købt grunden, men overdragelsen er ikke sket endnu, fordi der er tale om en betinget købsaftale, hvor By og Havn først skal sikre realiseringen af projektet. Michael Helbo, direktør for kollegier hos NREP, vil over for Politiken ikke kommentere på den konkrete salgsaftale, men fortæller, at konceptet ikke kan gennemføres med kun 100 studieboliger.

I Ørestad bag Danmarks Radio er et andet tillæg til den eksisterende lokalplan netop nu i høring for at skabe plads til endnu et kollegium af samme type med i alt 426 boliger. Udover Ørestad og Nordhavn er det planen, at NREP vil bygge kollegier på Amager og Frederiksberg samt i Valby. Ifølge Michael Helbo leder man her stadig efter de rette placeringer, og han derfor ikke sige mere på nuværende tidspunkt.

NREP-partner: Studieboliger er et værn mod dårligere tider

NREP hyrer chef til studiebolig-platform

Mangel på studieboliger sikrer investorer gevinst — lejere raser

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også