EjendomsWatch

Maersk-containere kan skabe 20.000 boliger i København

To unge iværksættere vil ombygge brugte shippingcontainere til bæredygtige studieboliger til tusindvis af nye studerende i akut boligmangel. Velux er også med på projektet.

Ifølge en analyse foretaget i august af Dansk Byggeri mangler landets studiebyer lige nu ca. 24.000 ungdomsboliger, herunder 9500 alene i København, skriver Information. Og selv om kommunerne har planer om at udbygge boligmassen, er det stærkt tvivlsomt, at problemet bliver overvundet de kommende år.

Dansk Byggeri: Der mangler 24.000 studieboliger

Virksomheden Cph Container ser derfor byer af brugte shippingcontainere – eller "flytbare studieboliger", som de selv foretrækker at kalde dem – som en midlertidig løsning, der kan løse den akutte boligmangel, indtil kommunerne igen er på omgangshøjde.

"Der er et kæmpe potentiale her, for det tager kun tre måneder at gøre en container klar til indflytning. Vi har gode samarbejder med Maersk og Velux, så vi forventer at kunne levere 2500 flytbare studieboliger på tre år," siger Frederik Noltenius Busck, den ene af Cph Containers' to bagmænd, til Information.

Virksomheden vurderer, at der er plads til at bygge omtrent 20.000 containerboliger alene i hovedstaden på de byggegrunde, der ifølge lokalplanerne alligevel skal stå tomme de næste 10-15 år.

Universitets boligfond skaber boligkaos

Lidt over hver tiende studerende bor i studiebolig

Projektmager sælger ungdomsboliger for 100 millioner

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier