Maersk-containere kan skabe 20.000 boliger i København

To unge iværksættere vil ombygge brugte shippingcontainere til bæredygtige studieboliger til tusindvis af nye studerende i akut boligmangel. Velux er også med på projektet.

Ifølge en analyse foretaget i august af Dansk Byggeri mangler landets studiebyer lige nu ca. 24.000 ungdomsboliger, herunder 9500 alene i København, skriver Information. Og selv om kommunerne har planer om at udbygge boligmassen, er det stærkt tvivlsomt, at problemet bliver overvundet de kommende år.

Dansk Byggeri: Der mangler 24.000 studieboliger

Virksomheden Cph Container ser derfor byer af brugte shippingcontainere – eller "flytbare studieboliger", som de selv foretrækker at kalde dem – som en midlertidig løsning, der kan løse den akutte boligmangel, indtil kommunerne igen er på omgangshøjde.

"Der er et kæmpe potentiale her, for det tager kun tre måneder at gøre en container klar til indflytning. Vi har gode samarbejder med Maersk og Velux, så vi forventer at kunne levere 2500 flytbare studieboliger på tre år," siger Frederik Noltenius Busck, den ene af Cph Containers' to bagmænd, til Information.

Virksomheden vurderer, at der er plads til at bygge omtrent 20.000 containerboliger alene i hovedstaden på de byggegrunde, der ifølge lokalplanerne alligevel skal stå tomme de næste 10-15 år.

Universitets boligfond skaber boligkaos

Lidt over hver tiende studerende bor i studiebolig

Projektmager sælger ungdomsboliger for 100 millioner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb