EjendomsWatch

Lov bremser containerboliger

Tanken fra Cph Containers var at omdanne containere til studieboliger, der kunne placeres på ubrugte arealer. Men det kan planloven sætte en stopper for.

Foto: PR

Selskabet Cph Containers vil forvandle shippingcontainere til studieboliger, der kan ligge på ubenyttede områder. For det smarte ved containerne er, at de kan flyttes igen, når arealerne skal bruges til andet. Men det kan nu blive bremset af planloven, skriver Børsen.

Med containerne ville Cph Containers have opført bæredygtige studiebyer i de såkaldte perspektivområder, der er planlagt til at ligge ubenyttet hen i 10-15 år. Men planloven forhindrer kommunerne i at opføre byggeri i disse områder, hvilket sætter en stopper for Cph Containers projekt. Selskabet håber dog at få deres forslag til en ændring igennem, så det alligevel kan blive muligt at realisere projektet.

I det nuværende lovforslag til planloven er der ifølge avisen lagt op til, at man kan benytte arealerne i en treårig periode, der kan blive forlænget. Men det er ikke tilstrækkeligt til at finansiere containerboligerne.

"Planloven laver denne her begrænsning, som forhindrer, at man kan privatfinansiere studieboliger i de tomme arealer. Det er en kæmpe administrativ vækstbremse og det modsatte af, hvad regeringen gerne vil i forhold til at skabe regelforenkling og kommunal selvbestemmelse," siger Frederik Noltenius Busck, der er medstifter af Cph Containers, til avisen.

Han fortæller, at selskabet Cph Containers kan lave op til 2500 privatfinansierede studieboliger inden 2021.

Maersk-containere kan skabe 20.000 boliger i København

Stigende efterspørgsel på ungdomsboliger i Aarhus

Nyt stort kollegie er på vej i Aarhus

Studieboliger i nyt Odense-vartegn bliver revet væk 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier