EjendomsWatch

Containere skal skabe liv i Fredericias nye kanalby

Et nyt container-koncept har fået byggetilladelse i den nye bydel Kanalbyen i Fredericia, hvor det midlertidige tiltag skal inspirere og skabe liv.

Foto: PR

Det modulære koncept Container Living har fået byggetilladelse til at etablere sine container-projekter i den nye bydel Kanalbyen i Fredericia, skriver Container Living i en pressemeddelelse.

I første omgang bliver der opsat otte containere, som skal danne rammen om det, Container Living selv kalder et "Urban-container-living-område," der skal skabe liv i den nye bydel.

”Vi har arbejdet på projektet i to år – inspirationen er kommet fra den alternative anvendelse af containere i udlandet og ikke mindst de ejendomme vi har bygget tidligere. Vi har dog altid haft et ønske om, at lave noget anderledes arkitektur, hvilket containere er en oplagt mulig for,” udtaler Brian Gade, direktør og idéudvikler af Container Living.

Konceptet er foruden Container Living udviklet i samarbejde med Realdania, FredericiaC og Arkitema Architects.

”Vi har fra begyndelsen haft Arkitema med i processen, hvilket har været altafgørende, da det hurtigt stod klart, at det var en udfordring at imødekomme kravene i Bygningsreglementet 2015. Det er vi nu lykkes med i Kanalbyen i Fredericia og de mange nye løsninger har affødt, at der er indsendt en patentansøgning på konceptet, der blandt andet omfatter, hvordan vi samler og stabler containere,” udtaler Brian Gade. 

De første containere forventes at stå klar i løbet af tre til fem måneder, og foruden det urbane område etableres der bl.a. Airbnb-hotellejligheder på i alt 60 kvm.

Fredericias kanalby har næste etape klar

Nyt bolig- og erhvervsbyggeri på vej langs havnekanal i Fredericia

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier