EjendomsWatch

Dades køber erhvervsejendom i Carlsberg Byen

Dades øger sin investering i Københavns nye bykvarter med købet af Dipylon Hus. Den bevaringsværdige bygning er under ombygning, men er allerede fuldt udlejet — blandt andet af arkitekfirmaet bag renoveringen.

Foto: PR-illustration/Arkitema Architects

Erhvervsejendommen Dipylon Hus er solgt til investeringsselskabet Dades, der dermed øger tilstedeværelsen i Carlsberg Byen. Det skriver udviklingsselskabet bag Københavns nye bydel i en pressemeddelelse.

Mens facaden bevares, er Dipylon Hus ved at blive færdigombygget og moderniseret indvendigt, så bygningens 4500 kvm erhvervsfaciliteter kan tages i brug fra årsskiftet. Blandt lejerne i Dipylon Hus bliver Arkitema Architects, som har stået for ombygningen af den bevaringsværdige bygning.

"Dipylon Hus i Carlsberg Byen er en spændende og attraktiv investering, der sammen med den allerede indkøbte erhvervsejendom Laura Hus flugter fint med Dades' investeringsstrategi, hvor vi bl.a. fokuserer på prima erhvervsejendomme i Københavnsområdet. Carlsberg Byen er et historisk kvarter med et nyt varieret bymiljø, som vi glæder os til at blive en del af", siger Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades, i meddelelsen.

I 2016 købte Dades ejendommen Laura Hus, som indeholder både boliger, erhverv og café. Dipylon Hus bliver på seks etager plus kælder og vil indeholde ca. 3600 kvm kontor og 760 kvm café og restaurant. Ejendommen ombygges af totalentreprenør MT Højgaard A/S i samarbejde med ingeniørvirksomheden EKJ og Tyréns Bygherrerådgiver.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen forvandler frem mod 2024 bryggeriet Carlsbergs tidligere grund i Valby til et bykvarter med 50 pct. boliger, 35 pct. erhverv og 15 pct. kultur. Carlsberg Byen er ejet af PFA (30 pct.), Carlsberg (25 pct.), Pensam (22,5 pct.) og Topdanmark (22,5 pct.).

Dades-topchef: Træerne gror ikke ind i himlen

Carlsberg Byen i hårfin balance mellem fortid og udvikling

Dades udvider butikscenter med 6000 kvm

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier