EjendomsWatch

Dades ser mod udlandet i mulig milliardhandel

Flere udenlandske investorer står på spring til at købe sig ind i Dades' portefølje af 12 storcentre.

Foto: PR

Ejendomsinvesteringsselskabet Dades – der er ejet af Novo Holding og Tryghedsgruppen – får muligvis en udenlandsk partner til sine 12 storcentre, der er bogført til 8 mia. kr., skriver Børsen.

Mediet Insidebusiness beskrev for nylig, hvordan Dades har indledt en undersøgelse af de markedsmæssige muligheder for at få en partner ombord. Over for Børsen uddyber Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen rationalet:

"Vi ønsker at finde en partner, der kan og vil deltage i en langsigtet strategi – baseret på at understøtte porteføljens positive udvikling og sikre nye opkøb," siger Dades-chefen til avisen, hvori han også betegner både en finansiel og en industriel partner som oplagt.

Transaktionen er så stor, at den tiltrækker stor interesse fra udenlandske aktører, siger Boris Nørgaard Kjeldsen til Børsen.

Den finske ejer af storcentre i Norden og Baltikum, Citycon, har indtil videre en begrænset tilstedeværelse i Danmark. Tirsdag meddelte britiske TH Real Estate, der ligeledes ejer storcentre, at man åbner kontor i Helsinki som led i en oprustning i Norden.

Dades gør klar til milliardsalg 

London-baseret ejendomsinvestor opruster i Norden 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier