Dades ser mod udlandet i mulig milliardhandel

Flere udenlandske investorer står på spring til at købe sig ind i Dades' portefølje af 12 storcentre.
Foto: PR
Foto: PR

Ejendomsinvesteringsselskabet Dades – der er ejet af Novo Holding og Tryghedsgruppen – får muligvis en udenlandsk partner til sine 12 storcentre, der er bogført til 8 mia. kr., skriver Børsen.

Mediet Insidebusiness beskrev for nylig, hvordan Dades har indledt en undersøgelse af de markedsmæssige muligheder for at få en partner ombord. Over for Børsen uddyber Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen rationalet:

"Vi ønsker at finde en partner, der kan og vil deltage i en langsigtet strategi – baseret på at understøtte porteføljens positive udvikling og sikre nye opkøb," siger Dades-chefen til avisen, hvori han også betegner både en finansiel og en industriel partner som oplagt.

Transaktionen er så stor, at den tiltrækker stor interesse fra udenlandske aktører, siger Boris Nørgaard Kjeldsen til Børsen.

Den finske ejer af storcentre i Norden og Baltikum, Citycon, har indtil videre en begrænset tilstedeværelse i Danmark. Tirsdag meddelte britiske TH Real Estate, der ligeledes ejer storcentre, at man åbner kontor i Helsinki som led i en oprustning i Norden.

Dades gør klar til milliardsalg 

London-baseret ejendomsinvestor opruster i Norden 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også