EjendomsWatch

Carlsberg Byen gør klar til næste etape

Bygherren bag Københavns nye bykvarter har sammensat det team, der skal stå for projekteringen af det næste område. Projektet består af et karrébyggeri med et tårn på 80 meter.

Det nye byggeri er placeret i Carlsberg Byens sydøstlige ende tæt på J. C. Jacobsens Have og den fredede bygning, Mineralvandsfabrikken. | Foto: PR-illustration

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen forbereder sig på at tage hul på udviklingen af endnu en del af området af den tidligere bryggerigrund mellem Vesterbro, Valby og Frederiksberg.

Her har bygherren valgt Schmidt Hammer Lassen Architects med Entasis Arkitekter, Züblin, Cowi og Bisgaard Landskab som rådgivere i planlægningsfasen, fremgår det af en pressemeddelelse. Byggeriet er beliggende i den vestlige del af Carlsberg Byen og vil foruden boliger, butikker og kontorlokaler også indeholde et nyt, stort byrum til området.

"Vi er meget spændte på samarbejdet med disse to tegnestuer, som gang på gang viser, hvorfor de hører til toppen inden for deres fag, og med deltagelse af de øvrige parter vil dette team være garant for høj byggefaglig kvalitet og æstetisk styrke. Samtidig har vi lagt vægt på, at alle deltagere har forstået Carlsberg Byens DNA — særligt Entasis som jo har udarbejdet den prisbelønnede masterplan for hele Carlsberg Byen," siger Jens Nyhus, adm. direktør for Carlsberg Byen, i meddelelsen.

Byggeriet Kildepladsen består af et karrébyggeri med et tårn på 80 meter med et samlet byggeareal på ca. 50.000 kvm. De er fordelt på ca. 22.000 kvm boliger, 8000 kvm erhverv, 3000 kvm detail samt 17.000 kvm kælder.

Carlsberg Byen er ejet af PFA (30 pct.), Carlsberg (25 pct.), Pensam (22,5 pct.) og Topdanmark (22,5 pct.).

Arkitema giver fredede bygninger i Carlsberg Byen nyt liv

Butikslejere i Carlsberg Byen føler sig snydt

Carlsberg Byen vil udleje før salg

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier