EjendomsWatch

Carlsberg Byen i hårfin balance mellem fortid og udvikling

Fredede bygninger, der aldrig har været tænkt til beboelse og erhverv, kræver kreativitet i udviklingen af Carlsberg Byen. Med inspiration fra gamle kirker fandt Brøchner Hotels en måde at bruge et tidligere øllager på.

Foto: PR-illustration

Når familieejede Brøchner Hotels i 2019 åbner Hotel Ottelia i Carlsberg Byen i København, har kreativiteten været i højsædet for at kunne gøre en 170 år gammel bygning med en fortid som øllager til et fremtidigt hotel, fortæller hotelkædens ejer, Søren Brøchner-Mortensen, til Børsen.

En helt konkret udfordring har været, hvordan der skulle komme lys ind i den kommende hotelbygning, når ydervæggen er beklædt med 40 guldskiver med en bredde på 2,45 meter, der skal forestille bunden af ølflasker.

"Vi snakkede om, hvordan vi kunne løse det her med lysindfaldet uden at fjerne guldskiverne. Det var et af de største problemer. Så blev det foreslået: Hvad med at lave det ligesom et skydeskår – ligesom i en gammel kirke?," siger Søren Brøchner-Mortensen til Børsen.

Den tidligere Lagerkælder 3 er blot en af 17 bygninger i Carlsberg Byen, der er fredede, og ifølge adm. direktør Jens Nyhus er det dyrt at udvikle de gamle bygninger, men det er investeringen værd, og hvis ikke de bliver brugt, vil de blot ende som spøgelseshuse, siger han til Børsen.

Hos Slots- og Kulturstyrelsen understreger man, at udviklingen af fredede bygninger skal ske i respekt for bygningens særlige historie og anvendelse.

"Vi lægger vægt på, at det ikke bliver mainstream-løsninger, som bygges ind i det her fredede byggeri, for så mister byggeriet sin særlighed," siger enhedschef Merete Lind Mikkelsen til Børsen.

Hotelfamilie gennem 35 år vil tage chancer i jagten på vækst

Ekspansiv københavnsk hotelkæde rykker ind i Aarhus

Arkitema giver fredede bygninger i Carlsberg Byen nyt liv

Hoffmann vil bygge hotel i Carlsberg Byen

Forsiden lige nu

Malta-investor køber grund - vil bygge eksklusive boliger ved Køge

Efter en årelang proces er det lykkedes ejerne bag Nimgården at komme af med en grund på 7,5 hektar land. Advokat på handlen fortæller til EjendomsWatch, at de første 33 boliger skal stå klar i 2020. Det er ikke købers første ejendomsinvestering i Danmark, siger rådgiver.

Analysebureau: Spekulativt byggeri er ikke udbredt

Faldet i priserne på boligmarkederne i Danmarks nabolande, skal man ikke forveksle med tegn på, at en boble er ved at briste. Det er en priskorrektion skabt af mere byggeri - også i Danmarks bygges der over gennemsnittet, skriver analysehus.

Mørke skyer over Magasins britiske ejer

To britiske kreditforsikringsselskaber har skruet ned for, hvor store ubetalte regninger, de vil dække for Debenhams leverandører, skulle stormagasinet ende i den situation, hvor man ikke selv kan betale.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier