EjendomsWatch

Capital Investment har drøntravlt – men direktør vil ikke hoppe på provins-trend

PODCAST: Store mængder kapital søger i denne tid mod danske ejendomme, og det giver stor aktivitet hos Capital Investment, der ikke er interesseret i at foretage store boligopkøb uden for København. "Det letteste er at købe op," siger adm. direktør Jesper Damborg i ny udgave af EjendomsWatchs podcast.

Der er travlt hos den danske ejendomsforvalter Capital Investment. Det fortæller adm. direktør Jesper Damborg i EjendomsWatchs nyeste podcast, i anledning af at forretningen netop er solgt til norske Storebrand Asset Management for 500 mio. kr. plus en earn-out af uvis størrelse.

"Selvom der faktisk blev investeret rigtig pænt i Danmark i 2020, så lå investeringsmarkedet stille i mange andre dele af Europa. Så der er jo en kapitalrigelighed derude, og det gør, at der er rigtig mange penge, der skal investeres," siger Jesper Damborg.

"En ting er helt sikkert: Når det her år er slut, og næste år er slut, så er der stadig mange investorer, som gerne vil investere i Danmark, men som ikke har gjort det, fordi buddet omkring de forskellige ejendomme har været langt, langt større end udbuddet," siger han endvidere.

Ifølge Jesper Damborg er det alle former for investorer, der rører på sig i øjeblikket, lige fra danske pensionskasser til udenlandske private equity-fonde og alt derimellem. Og investorinteressen går på tværs af alle aktivklasser inden for ejendomme.

"Der er mange tyske investorer, som går efter en sikker investering og vil betale en høj pris for det. Og så er der nogen, der har mod på lidt mere risiko. Så i bund og grund er alle typer investeringer i spil for tiden," siger Jesper Damborg.

Køber ikke boliger i provinsen

Capital Investment har historisk set været meget fokuseret på København, og især på Strøget hvor selskabet ifølge Jesper Damborg har været "den største investor" i de sidste ti år. Dette segment har dog ligget lidt stille i den senere tid, og Capital Investment har også vendt blikket mod andre aktiver.

"Vi kigger meget på kontor, vi kigger meget på gamle boliger i København, og vi kigger også noget på nye boliger i København. Vi er også interesseret i logistik," siger Jesper Damborg og fremhæver også supermarkedssegmentet, hvor Capital Investment i vinter var partner på kapitalforvalteren Savills IM's milliardopkøb af Rema 1000-butikker i Danmark.

"De store supermarkedskæder, fra Coop til Dansk Supermarked til Rema, er jo super dygtige til at finde de rigtige placeringer, og ejendommene har vist sig som et meget stærkt aktiv. Det tror vi også på, at de vil være fremadrettet," siger Jesper Damborg.

Capital Investment er dog også meget forsigtig i forhold til andre aktivklasser, som nogle investorer er meget interesserede i. Her fremhæver Jesper Damborg de store opkøb af nyopførte boliger i det regionale Danmark, som blandt andet Goldman Sachs og Heimstaden har været aktive med i de seneste måneder.

"Jeg tror ikke, at det bliver os, man ser købe en masse boliger ude i provinsen. Det er der mange, der gør lige nu. Men når markedet vender igen om en årrække, så har man ofte set i de tidligere kriser, at det også er der, at afkastet bliver ramt hårdt," siger Jesper Damborg.

Fortsætter i lang årrække fremover

Ifølge Jesper Damborg så er Capital Investments metier at forvalte og forædle ejendomme, som gerne har nogle år på bagen. Og det er formentlig derfor, at Storebrand har været villig til at betale en halv milliard kroner for forretningen, lyder det fra direktøren.

"Det letteste er at købe op. Det er princippet bare dem, som byder den højeste pris, som får ejendommen. Det svære er at levere på en business-plan efterfølgende," siger Jesper Damborg.

"Det er først der, man kan se, om man er dygtig til at levere det, som man har lovet investoren. Det er det, vi har vist igennem en årrække med en lang række af store udenlandske investorer og danske pensionskasser," fortsætter han.

Jeg er kun 52, og jeg skal stadig have noget at stå op til om morgenen.

Jesper Damborg, adm. direktør i Capital Investment

Og selvom forretningen er på vej på norske hænder, så kommer det til at være business as usual, forsikrer Jesper Damborg, der også bliver en del af ledergruppen for fast ejendom i Storebrand Asset Management.

"Jeg er kun 52, og jeg skal stadig have noget at stå op til om morgenen. Det team, vi har inde hos os i dag, er nogen, som vi har arbejdet med, ja, siden 2011 mange af dem. Nogle har jo faktisk arbejdet med tilbage for 20 år siden i Michael Kaa Andersens tid i Ejendomsinvest. Så det er folk, vi kender rigtig godt, og som vi ikke bare betragter som medarbejdere, men også som nogen vi har det sjovt med," siger Jesper Damborg.

"Mange af investorerne kender vi, også lidt privat, og det betyder også, at vi har en stor forpligtelse til, at det her er noget, vi driver i lang årrække fremover, og det er absolut det, som er vores mål med det her," fortsætter han.

EjendomsWatchs podcast udkommer en gang i kvartalet. Vores podcast er tilgængelig på vores hjemmeside, i vores app, i Apple Podcast, på Spotify og Google Play.

Tidligere udgaver af EjendomsWatchs podcast kan høres her:

Aberdeen-chef har sagt farvel til 130 ud af 150 mand: "Vi vil meget gerne Danmark" 

Dades-direktør glæder sig over genåbning af centre: "Vi har været rigtig utålmodige" 

Deas-topchef åbner op om milliardaftale med Aberdeen i årets sidste podcast 

Thylander Gruppen sætter flere ord på udviklingen af Danske Bank-domicil 

Henning Larsen-direktør venter yderligere konsolidering i arkitektbranchen

Opkøbsivrig PFA-direktør debuterer når EjendomsWatch sætter lyd på branchen 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier