EjendomsWatch

Henning Larsen-direktør venter yderligere konsolidering i arkitektbranchen

PODCAST: Konsolideringen mellem arkitekter og ingeniører vil fortsætte, også under dårligere konjunkturer, siger Mette Kynne Frandsen, topchef i arkitektfirmaet Henning Larsen, i ny podcast på EjendomsWatch. Sidste år fusionerede firmaet med Rambøll. Der kan dog også være masser af muligheder i en mindre forretning, mener hun.

Henning Larsen-direktør Mette Kynne Frandsen deltager i denne episode af EjendomsWatchs podcast. | Foto: EjendomsWatch

Man ser flere og flere enten mindre tegnestuer, der går sammen eller bliver opkøbt, eller store arkitektfirmaer, der fusionerer med ingeniørkoncerner. Og det kommer til at fortsætte.

Sådan lyder spådommen fra Mette Kynne Frandsen, adm. direktør i arkitektfirmaet Henning Larsen, der i slutningen af 2019 blev en del af Rambøll-koncernen, i anden episode af EjendomsWatchs podcast.

I podcasten tager vi en aktuel snak om markedet, interessante begivenheder eller nylige investeringer med en profil fra branchen. Denne gang var EjendomsWatchs journalist blevet inviteret på besøg – med behørig afstand – hos Henning Larsen på Vesterbro i København.

Og den tendens, vi ser i branchen i dag, vil ikke blive slået ud af eventuelle dårligere konjunkturer, eksempelvis som følge af covid-19, lyder det fra direktøren.

"Vi vil helt sikkert se flere konsolideringer. Jeg tror også, vi vil se nogle flere i stil med vores konsolidering, som var mere strategisk i sin karakter," siger Mette Kynne Frandsen og fortsætter:

"Jeg tror også, at der er masser af muligheder – i den situation, vi står i lige nu – i at være selvstændig og mindre. Så det er ikke sådan, at konsolidering er den eneste vej frem."

Og netop coronakrisen har gjort, at der er mange, der overvejer, hvad fremtiden for ens forretning skal byde på.

"Der er også god forretning i at være tæt på og specialiseret og ikke nødvendigvis have de store muskler," siger hun.

I Henning Larsen venter man spændt på, hvordan verden udvikler sig på den anden side af coronakrisen i forhold til, hvordan stemningen er blandt private investorer og banker, men også verdens lande og regeringer, som under coronakrisen har postet mange penge i byggeprojekter for at holde økonomien i gang.

Mette Kynne Frandsen, adm. direktør for Henning Larsen. | Foto: PR / Henning Larsen
Mette Kynne Frandsen, adm. direktør for Henning Larsen. | Foto: PR / Henning Larsen

EjendomsWatchs podcast udkommer en gang i kvartalet. Vores podcast er tilgængelig på vores hjemmeside, i vores app, i Apple Podcast, på Spotify og Google Play.

Første udgave af podcasten med PFA's ejendomsdirektør Michael Bruhn kan høres her.

Broget finansielt billede præger danske arkitektfirmaer

Rambøll-topchef: "En vækstsprint på 25 pct er ikke noget man tager hvert år"

Sweco-direktør fastslår: Vi er på udkig efter flere opkøb – både arkitekter og ingeniører

Topchefen i Arkitema er færdig efter salg til Cowi 

Rambøll køber Henning Larsen Architects 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier