EjendomsWatch

Dades-direktør glæder sig over genåbning af centre: "Vi har været rigtig utålmodige"

PODCAST: Adm. direktør Boris Kjeldsen fra Dades fortæller om livet som centerejer i coronatider i EjendomsWatchs første podcast i 2021, hvor der både er ris og ros til Folketingets nye genåbningsaftale.

"Nu kan man se lyset for enden af tunellen."

Sådan siger Boris Kjeldsen, adm. direktør i ejendomsselskabet Dades, efter at et stort politisk flertal er blevet enige om en ny genåbningsaftale. Her bliver der sat dato på, hvornår landets butikscentre kan åbne.

Og det er ikke for tidligt, mener Boris Kjeldsen, der gennem Dades ejer butikscentre med et samlet areal på lige godt 400.000 kvm og en værdi på over 8 mia. kr.

"Der er jo ingen tvivl om, at vi som centerejer og alle vores lejere, som har været tvangslukkede i den her periode, har været rigtig utålmodige for at kunne komme igang igen," siger Dades-direktøren i EjendomsWatchs podcast oven på den politiske udmelding kort før midnat natten til tirsdag.

Genåbningsaftalen lægger i første omgang op til, at mindre butikscentre med et areal på 15.000 kvm eller derunder kan åbne den 13. april. Den 21. april kan de større centre så også genåbne.

Boris Kjeldsen kalder det "brandærgerligt," at man ikke åbner for alle centre på samme tid. Han mener, at de store butikscentre er "mindst lige så sikre at færdes i" som de små, fordi der er "rigtig god plads til kunderne overalt."

"Det er med sikkerhed et af de her politiske kompromisser, som er blevet drøftet, uden at det har særlig meget afsæt i realiteterne," siger Boris Kjeldsen.

Det er endnu ikke afklaret, hvordan man skal opgøre størrelsen på butikscentrene. Dades agter dog at tage udgangspunkt i salgsarealer og ikke medregne eksempelvis lagerfaciliteter, hvor kunder ikke har adgang.

Anlægger man den betragtning, så vil der ifølge Dades-direktøren være "3-4" af ejendomsselskabets 13 butikscentre, der når over 15.000 kvm og derfor må vente en uges tid mere med at åbne.

"Det er ærgerligt, at vi ikke får alle vores centre med i det første loop her, men det lever vi nok med. Det er så tæt på, trods alt," siger Boris Kjeldsen.

EjendomsWatchs podcast udkommer en gang i kvartalet. Vores podcast er tilgængelig på vores hjemmeside, i vores app, i Apple Podcast, på Spotify og Google Play.

Tidligere udgaver af EjendomsWatchs podcast kan høres her:

Deas-topchef åbner op om milliardaftale med Aberdeen i årets sidste podcast 

Thylander Gruppen sætter flere ord på udviklingen af Danske Bank-domicil 

Henning Larsen-direktør venter yderligere konsolidering i arkitektbranchen

Opkøbsivrig PFA-direktør debuterer når EjendomsWatch sætter lyd på branchen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier