EjendomsWatch

Briefing: Uge 19 i ejendomsbranchen

Slut med Dades i sin nuværende form, og ny rolle til den mangeårige frontfigur Boris Kjeldsen. Det var den helt store nyhed på EjendomsWatch i ugen, der gik, hvor også Sø- og Handelsretten blev filtret ind i speget strid i familieejet ejendomsselskab.

Foto: Colourbox

84 år efter at frøhandler Ejnar Danielsen grundlagde Det Alm. Danske Ejendoms Selskab – i kort form Dades – er det snart slut. I hvert fald i sin nuværende form.

Med de ord indleder EjendomsWatch sin ugentlige overflyvning af ejendomsbranchen, der i denne lidt forkortede uge leverede en af de større nyheder: At Dades har indgået aftale om at overdrage forvaltningen af sin 25 mia. kr. store portefølje til Nrep.

Det reducerer Dades til et lille tomandsfirma, som juridisk stadig er ejer af ejendommene, men hvor udviklingen hermed outsources. Ifølge begge parter og disses ejere er det en vellykket aftale, hvis succes afhænger af den nærmere udmøntning.

Nu får den mangeårige adm. direktør Boris Nørgaard Kjeldsen en ny og fri rolle som rådgiver, men han "hverken brændt ud eller færdig," som han selv siger.

Uret i retten

I ugen fortsatte EjendomsWatch også sin føljeton om de stridende ejere af familieselskabet Julius M. Goldschmidt Holding (JMGH). Det viser sig, at Sø- og Handelsretten har forsøgt at hemmeligholde et centralt dokument i forbindelse med en konkurs hos en af parterne, som har en milliongæld til Finansiel Stabilitet.

Juraprofessor ved SDU Frederik Waage kalder Finansiel Stabilitets advokats ageren i sagen "helt uhørt," og han understreger, at retten ikke har hjemmel til at agere, som man har gjort.

Og når vi er ved spegede sager i det offentlige, så kom der igen spotlys på direktørers lønninger, denne gang i den almene boligsektor. Her har Jyllands-Posten lavet en opgørelse over de bedst lønnede boligdirektører, hvoraf det fremgår, at en årsløn på over 2 mio. kr. ikke er usædvanlig.

Regnskaber i hobetal

Endelig er det fortsat sæson for årsregnskaber, selvom regeringen tæt på afleveringsfristen nu har udskudt den med en måned til udgangen af juni.

I ugens løb viste fynske Barfoed Group, at man klarede sig fornuftigt gennem 2020, mens udvikleren Oskar Group ifølge sin revisor har en lidt mere anstrengt økonomi i et af sine heftigt belånte projektselskaber.

En anden, der har haft tur i den i 2020, er SG Group, hvor supermarkedsejendomme har været i høj kurs og været blandt de få stjerner i en detailhandlen presset af coronakrise og e-handel.

Og så var entreprenøren MT Højgaard ude med deres regnskab for første kvartal af 2020, som var overordnet positivt, men som også viste en faldende ordrebeholdning hos koncernselskabet Scandi Byg. Koncernledelsen fastslog i den forbindelse over for EjendomsWatch, at udskiftningen af en vellidt direktør var den rigtige beslutning.

EjendomsWatch ønsker god weekend.

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier