EjendomsWatch

MT Højgaard fastholder forventningerne efter første kvartal

Entreprenørkoncernen havde godt 4 pct. fremgang på toplinjen i årets første tre måneder.

Foto: PR/MT Højgaard

MT Højgaard fastholder forventningerne til 2021 om en omsætning på 6,8 mia. kr. og et driftsresultat før særlige poster på 160 mio. kr.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal af 2021.

"Fremgangen ventes realiseret gradvist med størst fremgang i andet halvår, drevet af en højere toplinje med bedre kapacitetsudnyttelse og bruttomargin samt lavere faste omkostninger," skriver MT Højgaard i en meddelelse onsdag.

Det sker efter resultater i første kvartal, der var som ventet.

Her steg omsætningen 4,4 pct. til 1545 mio. kr. fra 1480 mio. kr. i samme kvartal året før. Driftsresultatet (EBITDA) endte på 20 mio. kr. mod 3 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2020.

På bundlinjen har selskabet hentet et overskud på 7 mio. kr., hvilket var en tilbagegang fra 58 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

"Faldet skyldes alene, at salget af Lindpro A/S i 1. kvartal 2020 bidrog med 79 mio. kr. under resultat af ophørt virksomhed," skriver MT Højgaard.

Ordrebeholdningen er i første kvartal vokset til 8,4 mia. kr., mens den lå på 6,5 mia. kr. ved udgangen af første kvartal 2020.

"Hertil kommer værdien af vundne, men endnu ikke kontraherede ordrer samt opgaver i flerårige strategiske partnerskaber, der bidrager til stabilitet og god kapacitetsudnyttelse flere år frem," skriver selskabet.

MT Højgaard lander kontrakt på 300 mio. kr. på Bornholm

MT Højgaard vinder kontrakt til 1,6 mia. kr.

MT Højgaard skal renovere tidligere hovedbibliotek for trecifret millionbeløb

MT Højgaard vinder opgave til 900 mio. kr. hos DSB 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier