EjendomsWatch

Jysk ejendomsselskab vil skabe handelsområde på tidligere Ikea-grund

Hesø Group har købt en over 40.000 kvm stor nabogrund til Ikea Taastrup vest for København. En del har det jyske ejendomsselskab solgt videre, mens det øvrige areal bl.a. skal lejes ud til to fastfoodrestauranter. Forhandlingerne omkring et frasalg har ifølge Ikea stået på i "mange år." (Opdateret)

Hesø Group har investeret i nabogrunden til Ikea Taastrup. | Foto: Hesø Group

Hesø Group har købt en ca. 45.000 kvm stor grund i Høje Taastrup vest for København af den svenske varehuskoncern Ikea. Det skriver ejendomsudvikleren og -investoren fra Ebeltoft i en pressemeddelelse, hvor købesummen ikke er oplyst. Den offentlige 2019-vurdering lyder på godt 21 mio. kr.

Arealet, der også går under navnet "Vindmøllegrunden" på grund af dets ene vindmølle, som agerer forsyningskilde til varehuset, ligger ved Hveen Boulevard og Helgeshøj Allé og har Ikea Taastrup som nabo, mens shoppingcentret City 2 er under en kilometer væk.

Hesø Group overtog ved udgangen af sidste måned grunden, som Ikea har ejet siden midten af 1970'erne, efter at der ifølge Henrik Munk Thomsen, direktør hos Hesø, "har været et meget seriøs og konstruktiv due diligence-forløb" i løbet af 2020.

Fra Hesø Groups side har man allerede solgt en del af det nyindkøbte areal videre til virksomheden Plantorama, der vil opføre et plantecenter på 15.000 kvm. Man har desuden indgået lejekontrakter med en anden detailbutik samt to fastfoodrestauranter og er i dialog med en ligeledes unavngiven koncern.

Afslutning på mange års forhandlinger

"Forhandlingerne omkring frasalg af grunden har pågået igennem de sidste mange år. Det har været en vigtig del af salgsprocessen, at finde en køber, hvor den fremtidige anvendelse af grunden understøtter både Ikea Taastrup, de omkringliggende butikker samt fremmer kommunen og området," lyder det fra Charlotte Sthaalros, chef for ejendomsudvikling hos Ikea Danmark, i en skriftlig kommentar til EjendomsWatch.

"Grunden har indtil nu været Ikeas mulighed for at kunne ekspandere, når behovet opstod. Grundens placering og størrelse lever ikke op til de fremtidige strategiske behov som Ikea Danmark har."

Hesø-direktør Henrik Munk Thomsen forventer, at byggeriet kan påbegyndes på den anden side af sommerferien, og at det færdigudviklede handelsområde vil føre over 200 arbejdspladser med sig.

I forbindelse med transaktionen er Hesø Group blevet rådgivet af advokatfirmaet Bech Bruun, mens sælger har fået rådgivning af Kromann Reumert og erhvervsmægleren CBRE.

(Artikel opdateret kl. 13.10 med kommentar fra Ikea samt tilføjelse af sælgers mægler, underrubrik ændret.)

Pensionsselskab skyder over en milliard i hurtigvoksende sjællandsk byprojekt

Høje Taastrup-bydel bejler til investorer med erhvervsbyggeretter på over 100.000 kvm 

Balder afslutter det første af fem boligprojekter på københavnsk vestegn

Ikea tilpasser butikker til nye krav fra forbrugerne

Nyt Ikea i København skrumper i størrelse 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier