EjendomsWatch

Pensionsselskab skyder over en milliard i hurtigvoksende sjællandsk byprojekt

Med en investering på 1,2 mia. kr. sætter pensionsselskabet PKA yderligere fart på udviklingen af kvarteret Nærheden i Hedehusene og udvider samarbejdet med udvikleren FB Gruppen. Udover at bidrage til en bæredygtig bydel sikrer investeringen "et godt afkast til vores medlemmer," lyder det fra adm. direktør Jon Johnsen.

De første 1000 beboere er flyttet ind i Nærheden i Hedehusene mellem Roskilde og Høje Taastrup. | Foto: Nærheden P/S, Claus Bjørn Larsen

Pensionsselskabet PKA investerer 1,2 mia. kr. i bykvarteret Nærheden i den sydlige del af Hedehusene mellem Roskilde og Høje Taastrup. Investeringen sker som led i et samarbejde med projektudvikleren FB Gruppen, skriver PKA i en pressemeddelelse.

De første 1000 beboere er flyttet ind i Nærheden, og til efteråret åbner tre såkaldte kvarterhuse, der er fælles for dem, der bor i den nye bydel, og som bl.a. rummer gæsteværelser, værksteder og køkken. En skole med integreret institution vil også se dagens lys i år.

"Som navnet antyder, så investerer vi i en bæredygtig bydel, hvor det hele er inden for rækkevidde, både natur, indkøbsmuligheder, skole og pasning til de mindste. Og så er vi kun 20 minutter væk fra København med offentlig transport. Dermed bidrager vi til rammerne for en nytænkende og grøn bydel og sikrer samtidig et godt afkast til vores medlemmer," siger Jon Johnsen, adm. direktør i PKA, i meddelelsen.

Udviklingsselskabet Nærheden, der står bag det nye boligområde, er ligeligt ejet af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg, og borgmester Michael Ziegler (K) kalder pensionsselskabets milliardinvestering "en god nyhed."

"Det understreger, at Nærheden er en stor succes, og at PKA også kan se mulighederne i en bydel baseret på fællesskab og tæt på både by og natur. Samarbejdet mellem FB Gruppen og PKA er en stor gevinst for udviklingen af Nærheden og vil bidrage til, at Nærheden vil være færdigbygget langt tidligere end vi turde håbe på, da vi gik i gang," siger Michael Ziegler.

Opførelsen af det første PKA-byggeri går i gang om et år, i februar 2022, og det forventes at stå færdig i maj 2023. Hele Nærheden forventes at være færdigudviklet inden 2028.

PKA investerer på vegne af 325.000 ansatte i sundhedssektoren, som tilsammen har en formue på 330 mia. kr.

Høje Taastrup-bydel bejler til investorer med erhvervsbyggeretter på over 100.000 kvm 

Ny chef hos FB Gruppen skal stå for milliardprojekter og lover "at tale folk imod" 

Balder afslutter det første af fem boligprojekter på københavnsk vestegn

Lokal kending køber en af de sidste byggegrunde i Høje Taastrup C

PFA investerer 400 millioner i to byggefelter i Høje Taastrup 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier