EjendomsWatch

Høje Taastrup-bydel bejler til investorer med erhvervsbyggeretter på over 100.000 kvm

Et år før de første beboere forventes at flytte ind i den nye bydel Høje Taastrup C vest for København, sættes seks erhvervsbyggeretter nu til salg. De kommende kontorer bliver ifølge borgmester arbejdsplads for mere end 4000 mennesker, mens bydelen kommer til at huse 3000 beboere.

Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Folkene bag den kommende bydel Høje Taastrup C mellem Høje-Taastrup Station og shoppingcentret City2 på den københavnske vestegn sætter nu seks erhvervsbyggeretter til salg. Samlet set er der tale om 107.345 kvm til kontorer, skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech, der sammen med erhvervsmægleren Colliers står for salget af byggeretterne.

Høje Taastrup C består af 23 byggefelter, hvoraf ét skal lægge jord til et kommende rådhus på otte etager. Den største af de seks erhvervsbyggeretter er på 22.205 kvm, mens den mindste dækker 13.070 kvm.

Borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler (K) forventer, at antallet af medarbejdere i de kommende kontorbyggerier vil runde 4000, og hvad angår de 16 byggeretter til boliger i området, er kun to tilbage.

"Lige nu er Høje Taastrup C en stor byggeplads, men allerede om et års tid vil mange af de nye ambitiøse og bæredygtige boliger stå klar til indflytning. Vi er meget glade for den store interesse, vi oplever, for at bo i den nye, visionære bydel med mere end 1.400 nye boliger og mere end 3.000 beboere," siger Michael Ziegler i meddelelsen.

Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech
Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech
 

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, der skal omdanne det 262.000 kvm store område, er ejet af Høje Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre og Ejendomsselskabet ATPFA II. Sidstnævnte står pensionsselskaberne ATP og PFA bag.

"Høje Taastrup Kommune har ikke mere jord tilbage efter disse sidste byggeretter sælges. Alene af den grund er de store erhvervsbyggeretter ekstra interessante for investorer, developere og virksomheder. Det er selvfølgelig også interessant, da det er et stort, ambitiøst byudviklingsprojekt," siger Michael Thulstrup, partner og storkundechef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Arkitektfirmaet Cobe har udviklet helhedsplanen for området, hvor visionen er at skabe en sammenhængende og aktiv bydel med blandede boligformer.

Balder afslutter det første af fem boligprojekter på københavnsk vestegn

Lokal kending køber en af de sidste byggegrunde i Høje Taastrup C 

PFA investerer 400 millioner i to byggefelter i Høje Taastrup 

Ny bydel i Høje Taastrup når milepæl: Sælger de første byggegrunde 

Mere fra EjendomsWatch

Kirkbi nærmer sig 9 mia. kr. i mursten

Lego-familie fortsætter med at udvide ejendomsporteføljen i Europa. Senest er godt 17.000 kvm i Schweiz føjet til, så man samlet udlejer over 300.000 kvm.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier