EjendomsWatch

Nyt Ikea i København skrumper i størrelse

Det kommende Ikea-varehus på Kalvebod Brygge i København bliver mindre end først planlagt

Foto: Dorte Mandrup Arkitekter/Luxigon

Et planlagt Ikea-varehus på 37.000 kvm bliver nu både forsinket og mindre end først planlagt, oplyser Ikea til Politiken.

"Vi er ved at redefinere varehuset, som bliver mindre end planlagt. Det er endnu ikke muligt at sige, hvor stort varehuset bliver," siger Anders Lyhne Nordtorp, ekspansionschef i Ikea Danmark, til avisen.

Planerne om det nye Ikea-varehus blev præsenteret for to år siden, og politikerne i København godkendte lokalplanen i sommeren 2017, så varehuset kunne være klar i 2020.

Ifølge Politiken er årsagen til Ikeas ændrede planer, at forbrugernes indkøbsvaner har forandret sig, så flere køber på nettet end tidligere.

Ikea driver fem varehuse i byerne Gentofte, Høje-Taastrup, Odense, Aarhus og Aalborg, mens et varehus i Esbjerg er planlagt til at åbne i 2021.

Varehuset på Kalvebod Brygge er en del af en helhedsplan for området, som også omfatter hotel og ungdomsboliger, mens der på den nærtliggende Postgrunden opføres boliger og erhverv som højhuse, ligesom også et nyt hovedsæde til Danske Bank er undervejs.

Ikea sælger tidligere hovedlager i Aarhus

Investor trækker sig fra milliardhandel med butikscentre

MT Højgaard skal bistå med at opføre nyt Ikea i København

Ikea får endeligt grønt lys til kæmpe-varehus i København 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier