EjendomsWatch

Balder afslutter det første af fem boligprojekter på københavnsk vestegn

Det første af i alt fem lejeboligprojekter i Høje Taastrup kan melde alle boliger i Agerhusene udlejet. Ifølge ejendomsselskabet Balders adm. direktør er der et stort boligbehov i en stadig mere attraktiv kommune.

Bebyggelsen Agerhusene i Taastrup, som nu står klar. | Foto: PR / Balder

Balder har slået sit navn fast i Danmark, og ikke mindst i Høje-Taastrup Kommune på den københavnske vestegn er det svensk-baserede ejendomsselskab begyndt at fylde godt i landskabet; Balders første af en række boligprojekter i kommunen, Agerhusene på Skjeberg Allé i Taastrup, står således klar og er fuldt udlejet, lyder det i en pressemeddelelse.

Sammen med de igangværende fire projekter Lerholmen og Lynghaven i Hedehusene samt Fyrkanten og Rubinhaven udgør Agerhusene i alt 777 nye lejeboliger i kommunen under Balders forvaltning. De sidstnævnte tre projekter er en del af udviklingen af den nye bydel Høje Taastrup C, der er placeret mellem shoppingcentret City2 og Høje Taastrup Station.

Balder Danmarks adm. direktør, Flemming Joseph Jensen, kalder de 176 boliger i Agerhusene, der har mellem to og fire værelser og enten altan eller terrasse, for "kvalitetsejendom med boligmuligheder for alle aldre."

"Der har været en overvældende interesse for boligerne, og vi kunne melde fuldt udlejet længe før, ejendommen stod færdigopført. Det bekræfter os i, at vi, i samarbejde med Danielsen Architecture og MT Højgaard, har skabt en attraktiv ejendom i en kommune, hvor boligbehovet er stort," siger han i meddelelsen.

"Høje-Taastrup Kommune er en progressiv kommune med mange muligheder, som matcher de søgekriterier, vi har, når vi leder efter områder at bygge i. Her har man mange arbejdspladser, et levende byliv, gode indkøbsmuligheder, grønne områder, god infrastruktur, og så bor man tæt på København. Udviklingen af de nye byområder bidrager også til, at kommunen bliver endnu mere attraktiv at bosætte sig i."

Ligesom Agerhusene er Lerholmen i den nye bydel Nærheden i Hedehusene fuldt udlejet, og boligejendommenes 186 lejligheder er ifølge Balder færdigopført "om få uger."

Balders svenske moderselskab har aktiver under forvaltning for mere end 110 mia. kr. og er et af de største af sin slags i Skandinavien.

I Danmark ejer Balder omkring 2700 lejeboliger fordelt på København og det øvrige Sjælland, og ca. 2000 nye af slagsen forventes at stå klar over de næste par år. I hovedstaden ejes Cirkusbygningen samt en række hoteller i indre by.

Balder rejser milliarder ved emission og planlægger opkøb

Lokal kending køber en af de sidste byggegrunde i Høje Taastrup C 

Balder tryller ejendomme frem for over 3 mia. kr.

PFA investerer 400 millioner i to byggefelter i Høje Taastrup 

Borgmester i Høje-Taastrup: Samarbejder med private får tingene til at ske 

Svensk ejendomsselskab investerer yderligere i Høje Taastrup 

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier