EjendomsWatch

Investorer barsler med torvehal på Frederiksberg

Det vil koste 125-175 mio. kr. at udvikle et nyt madmarked, lyder det fra idémændene bag. De har den politiske opbakning på plads.

Torvehallerne på Nørrebro i København kan nu få konkurrence fra et lignende madmarked på Frederiksberg. | Foto: /ritzau/Jens Dreisling

Der er både kapital og politisk vilje til en ny torvehal i området bag Frederiksberg Rådhus, som kan tage kampen op med Torvehallerne inde på Israels Plads i København, som er ejet af Jeudan. Det skriver Børsen.

Investeringsselskabet Scope Investment har allieret sig med Hans Peter Hagens, arkitekt og ejer af Arkitekturværkstedet af 1990, som også stod bag Torvehallerne. Han ejer en sjettedel af det konsortium, der ejer projektet, NFT1. De øvrige ejere er selskabet Scope Investment og kommunikationseksperten Søren Toft.

Niels Christian Boehm fra Scope Investment fortæller til Børsen, at udviklingen af projektet vil koste 125-175 mio. kr. I øjeblikket undersøger konsortiet mulighederne for at finde investorer, men har ikke lagt sig fast på, om investorerne primært skal være aktive medudviklere af området eller mere passive investorer.

Frederiksbergprojektet skal have nogenlunde samme størrelse som konkurrenten på Israels Plads. Der er planlagt 96 stadepladser på et areal, der er 2600 kvm stort.

Formanden for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), melder om bred politisk opbakning til projektet.

Konkurrencen blandt Københavns madmarkeder skærpes

Danica går efter liv og leben på Papirøen

Madmarkeder giver gamle haller nye identiteter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier