EjendomsWatch

Madmarkeder giver gamle haller nye identiteter

Efter 15 års tomhed er Århus Hallen kommet i brug med Aarhus Central Food Market. Det nye madmarked er del af en trend landet over, der omdanner gamle bygninger til gastronomiske oplevelsessteder.

Madmarkedet Aarhus Central Food Market åbnede den 1. oktober i den gamle Århus Hallen, som tidligere har været brugt til blandt andet koncerter og cykelløb. | Foto: Tobias Nicolai/Jyllands-Posten

Efter sin storhedstid med koncerter med blandt andre rockbandet The Who og jazzlegenden Josephine Baker stod Århus Hallen tom i 15 år, mens cyklerne hobede sig op på Skt. Knuds Torv og gjorde området til en parkeringsplads for de tohjulede. I dag har Aarhus Kommune ryddet pladsen for jernheste og åbnet op for forbipasserende, og Århus Hallen er igen blevet en attraktiv beliggenhed, der siden den 1. oktober har huset det gastronomiske marked Aarhus Central Food Market – det nyeste skud på stammen af en landsdækkende trend af madmarkeder.

Det handler om, at der er nogle lokaler, som har den pris og rummelighed, som appellerer til de folk, som ikke har kapitalen til at slå sig ned andre steder.

Anne Mette Boye, studielektor på Aarhus Arkitektskole og indehaver af tegnestuen Second City

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier