Butikker i nyt fødevaremarked lukker ned

Blot fire måneder efter åbningen må flere butikker i københavnsk butikscenter holde lukket søndage og mandage på grund af manglende omsætning. Stadeholderne mener, at de er blevet købt ind på falsk grundlag, mens ledelsen forklarer, at løsningen er undervejs.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Westmarket på Vesterbrogade skulle være en konkurrent til Københavns andre populære fødevaremarkeder Papirøen og Torvehallerne, men allerede fire måneder efter åbningen er nogle af lejerne begyndt at lukke deres butikker to dage om ugen. Omsætningen er simpelthen for lille til, at det kan betale sig, skriver Berlingske Business.

Planen var, at Westmarket skulle deles op i to afdelinger med spisesteder og en forbeholdt detailsalg, men det har været mere end svært at fylde standene med den detailhandel, der skulle ligge ud mod Vesterbrogade. Berlingske Business har været i kontakt med fem stadeholdere, der alle fortæller, at omsætningen simpelthen ikke er så stor, som de var blevet sat i udsigt. Derfor kan det ikke betale sig at holde åbent mandag og søndag.

I alt er otte stader lukket i detailafdelingen, levetiden har været så kort som en enkelt måned for nogle af dem. Desuden står omkring ti stande pt. tomme i enden mod Vesterbrogade.

Bo Raahauge, der sidder i Westmarkets bestyrelse, erkender, at der er udfordringer i enden mod Vesterbrogade, men siger samtidig, at ledelsen arbejder på det.

"Vi vil gerne skabe et nyt madsted på Vesterbro. Det er vi lykkedes med i et vist omfang, men det er klart, at der er udfordringer i den sektion mod Vesterbrogade. Det arbejder vi på at finde en løsning på. Det er jo ikke en holdbar situation, at vi har en hel sektion, der ikke fungerer," siger han til Berlingske Business.

Konkurrencen blandt Københavns madmarkeder skærpes

Trecifret millioninvestering skal bane vej for nyt fødevaremarked i København

Madmarkeder giver gamle haller nye identiteter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også