EjendomsWatch

Butikker i nyt fødevaremarked lukker ned

Blot fire måneder efter åbningen må flere butikker i københavnsk butikscenter holde lukket søndage og mandage på grund af manglende omsætning. Stadeholderne mener, at de er blevet købt ind på falsk grundlag, mens ledelsen forklarer, at løsningen er undervejs.

Foto: Finn Frandsen

Westmarket på Vesterbrogade skulle være en konkurrent til Københavns andre populære fødevaremarkeder Papirøen og Torvehallerne, men allerede fire måneder efter åbningen er nogle af lejerne begyndt at lukke deres butikker to dage om ugen. Omsætningen er simpelthen for lille til, at det kan betale sig, skriver Berlingske Business.

Planen var, at Westmarket skulle deles op i to afdelinger med spisesteder og en forbeholdt detailsalg, men det har været mere end svært at fylde standene med den detailhandel, der skulle ligge ud mod Vesterbrogade. Berlingske Business har været i kontakt med fem stadeholdere, der alle fortæller, at omsætningen simpelthen ikke er så stor, som de var blevet sat i udsigt. Derfor kan det ikke betale sig at holde åbent mandag og søndag.

I alt er otte stader lukket i detailafdelingen, levetiden har været så kort som en enkelt måned for nogle af dem. Desuden står omkring ti stande pt. tomme i enden mod Vesterbrogade.

Bo Raahauge, der sidder i Westmarkets bestyrelse, erkender, at der er udfordringer i enden mod Vesterbrogade, men siger samtidig, at ledelsen arbejder på det.

"Vi vil gerne skabe et nyt madsted på Vesterbro. Det er vi lykkedes med i et vist omfang, men det er klart, at der er udfordringer i den sektion mod Vesterbrogade. Det arbejder vi på at finde en løsning på. Det er jo ikke en holdbar situation, at vi har en hel sektion, der ikke fungerer," siger han til Berlingske Business.

Konkurrencen blandt Københavns madmarkeder skærpes

Trecifret millioninvestering skal bane vej for nyt fødevaremarked i København

Madmarkeder giver gamle haller nye identiteter

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier