FSB-formand vil undgå københavnsk rigmandsghetto

Formanden for den almene boligorganisation vil undgå, at København ender som London og Paris, hvor folk med almindelige indkomster pendler ind fra forstæderne, fordi boliger og nybyggeri med attraktive beliggenheder kun kan lejes eller købes af den mest velhavende del af befolkningen.
Foto: PR.
Foto: PR.

Steen Søndergaard Thomsen, formand for boligselskabet FSB i København, retter i en klumme på EjendomsWatch fokus på de mulige konsekvenser, hvis det udelukkende bliver private udviklere og investorer, som står for boligmassen og nybyggeriet i hovedstaden.

Sker det, mister byen sin diversitet, når folk med almindelige indkomster får svært ved at købe eller leje sig ind i attraktive boliger i byen.

"Vi har ikke brug for en hovedstad, hvor det kun er dem med økonomien i orden, der kan bo her, fordi de kan købe en bolig, der efterhånden koster en formue. Vi har ikke brug for, at alle de andre pendler ud af byen, når arbejdsdagen er slut," skriver Steen Søndergaard Thomsen i klummen, som EjendomsWatch offentliggør mandag.

Han fremhæver også studerende blandt de grupper, der ville miste muligheden for at bo og dermed sætte sit præg på bylivet. De får via almene ungdomsboliger centrale steder i byen mulighed for at bo i København.

"Derfor er det godt, at Folketinget bevarede reglen om, at op til 25 pct. af boligerne i nye boligområder kan være almene. Det er det bedste afsæt for, at landets hovedstad, hvor mange gerne vil bosætte sig, ikke bliver et nyt London eller Paris," skriver FSB-formanden, der mener, at man i de byer satser på at bygge boliger til folk med meget høje indkomster.

Hele klummen kan læses her.

Frank Jensen: Københavnske boliger skal være mindre

Ny planlov har virket efter hensigten

Arkitektgruppen og NREP færdiggør karrébyggeri i Ørestad

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også