EjendomsWatch

JJW Arkitekter skal lede renovering af Bellahøj-boliger

Et omfattende renoveringsarbejde af FSB's fem højhuse på Bellahøj ved København skal inden længe igangsættes. Hos vinderen af projektet ser man frem til at skulle finde den rette balance mellem bevarelse og fornyelse. 

JJW arkitekter skal renovere fem højhuse i Bellahøj. | Foto: Carsten Andersen

Efter 60 år trænger højhusene på Bellahøj ved København — der er et af Danmarks første højhusbyggerier — til en større renovering. Boligselskabet FSB har for sine fem ud af de i alt 28 højhuse valgt JJW Arkitekter som totalrådgiver sammen med rådgiverne Wissenberg, Teknologisk Institut og Svend Ole Hansen, lyder det i en pressemeddelelse.

"Bellahøj-højhusene er et stilskabende byggeri i dansk arkitekturhistorie, og derfor går vi til opgaven med stor respekt for bebyggelsens eksisterende kvaliteter. Omvendt er det klart, at bebyggelsen efter mere end seks årtier trænger til en kærlig hånd. En af de store udfordringer er netop at finde balancen mellem bevarelse og fornyelse," siger David Ploug, afdelingsleder hos JJW Arkitekter, i meddelelsen. 

FSB Bellahøj, der er opført i årene 1950-54, består af fem punkthuse på 10-12 etager med i alt 266 lejligheder. JJW Arkitekternes renovering af boligerne indebærer blandt andet udskiftning af klimaskærme og etablering af et tidssvarende ventilationssystem.

Og i den almene boligorganisation FSB glæder man sig til at renoveringsarbejdet påbegyndes.

"Bellahøj er et af FSB's mest markante byggerier med både arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter, som vi skal bevare. Samtidig skal boligerne have et kvalitetsløft, så den samlede bebyggelse lever op til nutidens krav. Det bliver en meget kompleks renovering, hvor vi både skal renovere facade og ventilation, og det på en måde så generne for vores beboere bliver så få som muligt," siger Lone Zeeberg Nielsen, bygge- og udviklingschef i FSB, i meddelelsen.

FSB's renoveringsprojekt vil blive gennemført sideløbende med renoveringen af de øvrige 23 Bellahøj højhuse, som administreres af boligselskaberne AAB og KAB.

JJW Arkitekter skal højne kvaliteten af almene boliger

Boligselskaber undsiger regnemodel til effektiviseringer

FSB finder sparekniven frem i jagten på millionbeløb 

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier