EjendomsWatch

Minister vil tvinge boligpriser ned gennem nybyggeri

Lad private boligudviklere få frie tøjler til at bygge højere og tættere, så København kan håndtere, at 100.000 flere vil efterspørge bolig i byen, siger den ansvarlige minister, Ole Birk Olesen (LA).

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Bystyret i København spænder ben for et større og mere varieret udbud af boliger, og der er derfor brug for at lade private boligudviklere få friere rammer til at få mulighed for føre deres idéer og visioner ud i livet.

Det siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) til Politiken tirsdag.

"Masser af private entreprenører vil gerne bygge, men antallet af grunde, der bygges på, og antallet af boliger på de enkelte grunde er begrænset af kommunen. Der må må ikke være ret mange etager, især hvis der er lavt byggeri i forvejen. Der må ikke bygges mange små boliger. Og kommunen sætter ikke gang nok i planer om at indvinde jord i havnen," siger ministeren, der peger på, at nuværende planer om 45.000 nye boliger ikke matcher med, at 100.000 flere mennesker over de næste 10 år vil søge bolig i København.

Han langer samtidig ud mod Københavns Kommune for at hæmme mobiliteten og presse boligpriserne yderligere op, når kommunen står fast på, at 25 pct. af alt nybyggeri skal være almene boliger — den netop reviderede planlov åbnede for at kræve "op til" 25 pct.

Ole Birk Olesen drager samtidig en parallel til Houston i USA, hvor meget liberale regler for at bygge nyt har betydet en øget tilstrømning til byen uden markant stigende boligpriser.

Minister: Kommuner må gøre mere for at skaffe billige ungdomsboliger

Frank Jensen går til valg på 9000 flere almene boliger i København

Ny planchef i København: Højhuse er en del af byen 

Byggesocietetet bifalder lempede krav til boligstørrelser i København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier