EjendomsWatch

Arkitektgruppen og NREP færdiggør karrébyggeri i Ørestad

Den sidste bid er nu på vej i et projekt på Amager, hvor der er udviklet knap 500 boliger. Det har været vores største projekt til dato, lyder det fra topchef og medejer af Arkitektgruppen.

Foto: PR

Endnu et boligprojekt i Ørestad Syd nærmer sig en afslutning, skriver udvikleren bag projektet Hesteskoen, Arkitektgruppen, i en pressemeddelelse. Nordhuset, den sidste etape af projektet, er opført som Arkitektgruppen selv og den nordiske udbyder af ejendomsfonde Nordic Real Estate Partners, NREP, som bygherrer.

"Nordhuset er et flot punktum på karréen i Ørestad Syd, hvor vi har arbejdet kontinuerligt siden 2010. Vi har mange store projekter i Køge, Odense, Horsens og ikke mindst i København, hvor vi er meget aktive, men dette er samlet set det største projekt i Arkitektgruppens historie, og jeg er meget stolt over det færdige resultat, hvor der er skabt god sammenhæng mellem ejer-, leje- og almene boliger," siger Robin Feddern, adm. direktør i og medejer af Arkitektgruppen, i meddelelsen.

Nordhuset består af 125 lejeboliger samt 710 kvm erhverv samt et fælleslokale på 115 kvm til ejendommens beboere. Karrébyggeriet Hesteskoen ligger i Ørestad Syd med 8-tallet på den ene side og direkte adgang til fælleden. Karreen består af i alt fem etageejendomme samt 36 rækkehuse, Stepperne, i midten.

Samlet set er der i Hesteskoen opført ca. 50.000 kvm fordelt på 479 boliger og dertil ligeledes erhverv. Blandt ejerne af ejendommene er det almene boligselskab AAB, ejendomsselskabet Balder, Arkitektgruppen i partnerskab med NREP samt private boligejere.

Derudover er der opført et parkeringshus under karréen som totalentreprise for By og Havn med 294 nye parkeringspladser til området. Det er arkitektfirmaet Vandkunsten, der har lavet planen for karréen.

Ejendomsselskaber bygger boliger for 3,4 mia. kr.

NREP i milliardhandel med svenske detailejendomme

AAB skal bygge for 200 mio. kr. i Ørestad

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier