EjendomsWatch

Almene boligselskaber står i kø for at bygge på Amager Fælled

Boligforeningerne håber at kunne tilbyde billigere boliger, hvis det omstridte naturområde ender med at blive til en ny del af Ørestad.

Jens Elmelund, direktør i KAB. | Foto: PR / KAB

De almene boligforeninger vil have foden inden for på Amager Fælled, hvis Københavns Kommune fastholder planen om at bebygge den del af naturområdet, som kommunen har døbt Ørestad Fælled. Det skriver Politiken.

"Nogle gange får vi kun mulighed for at bygge i en motorvejssammenfletning eller på kanten af et industriområde. Der er ingen tvivl om, at vi rigtig gerne vil have en fod indenfor på nogle af de attraktive lokationer, og det her er helt sikkert en attraktiv lokation," siger Jens Elmelund, direktør i KAB, til Politiken.

Samme melding kommer fra Christian Høgsbro, adm. direktør i AAB, og Jan Hytel, formand for Lejerbo København. Boligselskaberne vil ikke forholde sig til diskussionerne om, hvorvidt der skal bygges eller ej i området. Det er en sag for politikerne i Københavns Kommune, lyder det.

Planerne om at bygge op ad den uberørte natur på Amager Fælled har fået kritikere op af stolen, da de mener, at bevaringsværdig natur vil lide skade, når Københavns kommune vil bygge 2500 boliger — heraf 625 almene boliger — på samlet ca. 178.000 etagemeter. By & Havn og Pensiondanmark meddelte i august, at de har indgået aftale om at etablere det projektselskab, der skal udvikle boligkvarteret.

By & Havn etablerer nyt partnerskab med Pensiondanmark

Grøn koalition lurer på at spænde ben for milliardbyggeri i Ørestad

ATP investerer i boliger og hotel i Ørestad med projektsum på 600 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier