EjendomsWatch

Almene boligselskaber står i kø for at bygge på Amager Fælled

Boligforeningerne håber at kunne tilbyde billigere boliger, hvis det omstridte naturområde ender med at blive til en ny del af Ørestad.

Jens Elmelund, direktør i KAB. | Foto: PR / KAB

De almene boligforeninger vil have foden inden for på Amager Fælled, hvis Københavns Kommune fastholder planen om at bebygge den del af naturområdet, som kommunen har døbt Ørestad Fælled. Det skriver Politiken.

"Nogle gange får vi kun mulighed for at bygge i en motorvejssammenfletning eller på kanten af et industriområde. Der er ingen tvivl om, at vi rigtig gerne vil have en fod indenfor på nogle af de attraktive lokationer, og det her er helt sikkert en attraktiv lokation," siger Jens Elmelund, direktør i KAB, til Politiken.

Samme melding kommer fra Christian Høgsbro, adm. direktør i AAB, og Jan Hytel, formand for Lejerbo København. Boligselskaberne vil ikke forholde sig til diskussionerne om, hvorvidt der skal bygges eller ej i området. Det er en sag for politikerne i Københavns Kommune, lyder det.

Planerne om at bygge op ad den uberørte natur på Amager Fælled har fået kritikere op af stolen, da de mener, at bevaringsværdig natur vil lide skade, når Københavns kommune vil bygge 2500 boliger — heraf 625 almene boliger — på samlet ca. 178.000 etagemeter. By & Havn og Pensiondanmark meddelte i august, at de har indgået aftale om at etablere det projektselskab, der skal udvikle boligkvarteret.

By & Havn etablerer nyt partnerskab med Pensiondanmark

Grøn koalition lurer på at spænde ben for milliardbyggeri i Ørestad

ATP investerer i boliger og hotel i Ørestad med projektsum på 600 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier