EjendomsWatch

Frank Jensen: Københavnske boliger skal være mindre

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), indleder sin valgkamp med at slå på tromme for flere små og billige boliger i hovedstaden. Han holder fast i, at hver fjerde nye bolig skal være almen.

Foto: /ritzau/Nanna Navntoft

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil ændre boligpolitikken fra at bygge til hovedstadens børnefamiliers ønsker om mere plads til igen lægge kræfter i at sikre flere små boliger til København og byens studerende, singler og socialt udsatte. Det skriver Berlingske. Efter at have tabt slaget om et boligprojekt på Amager Fælled barsler Frank Jensen nu med et udspil for nye boliger i hovedstaden.

"Vi prøver hele tiden at registrere, hvad borgerne efterspørger, og jeg kan konstatere, at der er rigtigt mange borgere i byen, som er optagede af at kunne få en bolig med en central placering, og så er det mindre vigtigt for dem, at den ikke er så stor. Bare de kan betale den," siger Frank Jensen til Berlingske.

Han skyder dermed sin valgkamp frem mod novembers kommunalvalg i gang med at præsentere sin plan for flere billige boliger i byen, fordi han mener, at det bedst for byen. I den plan indgår flere små boliger til københavnerne, ligesom Frank Jensen ønsker, at hver fjerde nye bolig i kommunen fremover skal være almen.

Ifølge overborgmesteren vil det kræve, at der bliver bygget flere mindre boliger i København, efter at der de seneste 16 år er blevet bygget flest i størrelsesordenen 90-109 kvm for at lokke børnefamilierne tilbage til hovedstaden. Det har medført, at den gennemsnitlige københavnske bolig i dag er 81 kvm, mens den i 2000 var 76 kvm.

Københavns overborgmester bøjer sig i sag om omstridt byggeri

Kuldsejlet Ørestad-projekt kan udløse erstatning til Pensiondanmark

Frank Jensen giver grønne løfter til en havnetunnel

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier