EjendomsWatch

Aarhus giver grønt lyst til yderligere 205 almene boliger

I byens nye budget er afsat ekstra midler til, at boligforeninger i Aarhus kan bygge flere familieboliger. Formand håber på, at der er mere på vej.

Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff

Boligforeningerne i Aarhus kan i de kommende år opføre op mod 205 ekstra nye familieboliger. Den mulighed har de netop afsluttede budgetforhandlinger i Aarhus åbnet op for, skriver JP Aarhus.

I byens nye budget er 40 mio. kr. afsat til, at boligforeninger kan bygge flere familieboliger. Da kommunen skal stille garanti på 10 pct. af anlægssummen, giver det umiddelbart foreningerne mulighed for at bygge boliger for 400 mio. kr.

"Det er da glædeligt, at byrådet har fundet midler til lidt flere boliger, men det bekymrer mig, at niveauet for nye boliger med årene falder til det halve, fordi så vil vi få den skævhed og segregering, vi har set i mange år. Jeg håber, at dette kun er første rate," siger Anders Rønnebro, formand for boligforeningerne og direktør i AAB i Aarhus, til JP Aarhus.

Med tidligere afsatte midler har Aarhus Kommune nu bevilliget penge til, at der kan opføres 431 almene familieboliger i 2018, mellem 275 og 431 i 2019, mellem 185 og 301 i 2020 og mellem 172 og 282 i 2021, fremgår det.

Boligkøen vokser i Aarhus

Boligforening skal opføre nyt kollegium i Aarhus

Minister: Kommuner må gøre mere for at skaffe billige ungdomsboliger

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier