EjendomsWatch

Aarhus giver grønt lyst til yderligere 205 almene boliger

I byens nye budget er afsat ekstra midler til, at boligforeninger i Aarhus kan bygge flere familieboliger. Formand håber på, at der er mere på vej.

Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff

Boligforeningerne i Aarhus kan i de kommende år opføre op mod 205 ekstra nye familieboliger. Den mulighed har de netop afsluttede budgetforhandlinger i Aarhus åbnet op for, skriver JP Aarhus.

I byens nye budget er 40 mio. kr. afsat til, at boligforeninger kan bygge flere familieboliger. Da kommunen skal stille garanti på 10 pct. af anlægssummen, giver det umiddelbart foreningerne mulighed for at bygge boliger for 400 mio. kr.

"Det er da glædeligt, at byrådet har fundet midler til lidt flere boliger, men det bekymrer mig, at niveauet for nye boliger med årene falder til det halve, fordi så vil vi få den skævhed og segregering, vi har set i mange år. Jeg håber, at dette kun er første rate," siger Anders Rønnebro, formand for boligforeningerne og direktør i AAB i Aarhus, til JP Aarhus.

Med tidligere afsatte midler har Aarhus Kommune nu bevilliget penge til, at der kan opføres 431 almene familieboliger i 2018, mellem 275 og 431 i 2019, mellem 185 og 301 i 2020 og mellem 172 og 282 i 2021, fremgår det.

Boligkøen vokser i Aarhus

Boligforening skal opføre nyt kollegium i Aarhus

Minister: Kommuner må gøre mere for at skaffe billige ungdomsboliger

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier