EjendomsWatch

Boligforening skal opføre nyt kollegium i Aarhus

Med et projekt tegnet af C.F. Møller Architects kan Brabrand Boligforening se frem til at udvide porteføljen med studieboliger tæt på Aarhus Universitet.

Foto: PR-illustration

Brabrand Boligforening skal opføre et 3700 kvm stort kollegium på Randersvej i Aarhus, skriver C.F. Møller Architects, tegnestuen bag projektet, i en pressemeddelelse. Kollegiet får dermed en god beliggenhed for studerende på Aarhus Universitet, der også har en række af sine afdelinger langs Randersvej.

"Vi er glade for at kunne bidrage til at realisere visionen om en blandet by med flere almene boliger og til at skabe en bedre boligsituation for byens unge. Sammen med C.F. Møller ser vi frem til at skabe et spændende og moderne kollegium med en særdeles attraktiv beliggenhed tæt ved byens to store uddannelsesinstitutioner," siger Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening, i meddelelsen.

Projektet består af to kollegiehuse i fem etager bundet sammen af en firetagers mellembygning, der skal fungere som altaner for de centrale fælles- og opholdsrum. Kollegiehusene har på hver etage 11 værelser, der er samlet omkring et fællesområde med køkken samt spise- og opholdsplads.

Kollegiet er det første i en række nye byggerier, der i de kommende år skyder op, når området langs Randersvej fortættes. Ungdomsboligernes nærmeste nabo bliver et privat boligprojekt, og den kommende lokalplan bliver udarbejdet i samarbejde med den private byudvikler.

Aarhus retter op på efterslæb af ungdomsboliger

PFA investerer over 1 mia. kr. i fire nye kollegier

Minister: Kommuner må gøre mere for at skaffe billige ungdomsboliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier