EjendomsWatch

Aarhus retter op på efterslæb af ungdomsboliger

I det kommende år vil 1300 nye, almene ungdomsboliger blive færdigbygget i Aarhus. Set over fire år skal det tal stige yderligere, og rådmand håber på yderligere alment byggeri som modsvar til det private boligmarked.

Foto: /ritzau/Mik Eskestad

Boligforeningerne i Aarhus planlægger samlet at opføre tæt på 3000 nye ungdomsboliger over de kommende fire år, skriver Århus Stiftstidende. Det er en vækst, der kommer oven i de 11.794 almene studieboliger i kommunen, som findes i dag.

Står det til Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, må andelen af almene boliger i Aarhus gerne stige. Han mener, at byen har et stort efterslæb på almene ungdomsboliger.

"Lejeprisen er høj i det private og det vidner også om, at der er behov for flere boliger. Udover studerende oplever vi også, at der er flere singler, der gerne vil have en mindre lejlighed i Aarhus, ligesom flere familier efterspørger større lejligheder, så de kan blive boende i midtbyen. I den sammenhæng kræver vi i nye lokalplaner, at der ikke kun opføres delevenlige toværelses lejligheder, men også større lejligheder til familier. Det er helt afgørende, at vi får forskellige lejlighedsstørrelser for at få en varieret beboersammensætning, fordi det giver en god sammenhængskraft i byen," siger Kristian Würtz til Århus Stiftstidende.

Hos Dansk Byggeri, mener man, at Aarhus har et akut boligbehov for 4000 studievenlige boliger, mens behovet er 8500 i København. Mens de videregående uddannelser Aarhus har optaget 39 pct. flere studerende i fra 2005 til 2015, voksede antallet af studieboliger i kun med 25 pct.

"Der er et ret massivt behov for studieboliger i Aarhus. Forholdsmæssigt er behovet ligeså stort i Aarhus som i København. Men forskellen er, at i Aarhus sker der noget. Der planlægges mange nye ungdomsboliger, man har boliggaranti til nye studerende og kommunen opstiller midlertidige boliger til nye studerende, siger Anne Gram, chefkonsulent fra Dansk Byggeri, til Århus Stiftstidende.

Private aktører vil bygge studieboliger

Pensiondanmark skærper kampen om at huse studerende

Aarhus-studerende vil have lejligheder frem for kollegier

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier