EjendomsWatch

Boligkøen vokser i Aarhus

Hos byens boligforeninger er ventetiden godt syv år. 50.000 står på venteliste, og samtidig bliver køen længere og længere.

Foto: Benjamin Nørskov / Jyllands-Posten

Der er større kamp om boligforeningernes godt 40.000 almene familieboliger i Aarhus. I dag søger næsten halvdelen af de tilmeldte på boligforeningers fælles venteliste aktivt efter et nyt sted at bo, skriver JP Aarhus.

En ny opgørelse fra de aarhusianske boligorganisationers fælles ventelistesamarbejde, Aarhusbolig, viser, at 50.363 lige nu står opført som aktivt boligsøgende til en familiebolig. I 2017 søger rekordmange aktivt boliger og udgør næsten halvdelen, 43 pct., af alle tilmeldte hos boligforeningerne.

Boligforeningerne har i det hele taget oplevet en stor stigning i antallet af medlemmer på ventelisten, hvor folk mod et beløb på 100 kr. om året kan optjene en højere anciennitet, som kan lette muligheden for at få en bolig, når de måtte søge en sådan. I februar havde Aarhusbolig 116.744 medlemmer, knap 28.000 flere end fem år forinden.

"Tallet af tilmeldte vokser voldsomt. Det er et udtryk for, at Aarhus er populær, og at folk gerne vil flytte hertil," siger Anders Rønnebro, formand for boligforeningerne i Aarhus og direktør i AAB, til JP Aarhus.

Aarhus Kommune forventer, at der bliver opført 1997 nye almene boliger i 2016-2019. Fra 2020 og frem er der kun afsat ca. 40 mio. kr. årligt til 210 nye almene familieboliger om året.

Boligforening skal opføre nyt kollegium i Aarhus

Almene boligselskaber bruger penge — for at spare dem igen

Aarhus retter op på efterslæb af ungdomsboliger

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Salget af erhvervsejendom i Gentofte er blandt de største på dagens liste med 20 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier