EjendomsWatch

Havnetunnel med pensionspenge rykker nærmere

En ringvej øst om København, i form af en havnetunnel, er kommet et skridt nærmere.

En ny, stor ringvej øst om København over Amager er rykket et skridt tættere på. Der er truffet beslutning om en milliondyr forundersøgelse, der skal danne endeligt grundlag for en beslutning.

Det skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

"Det er et rigtig spændende projekt, vi nu får undersøgt nærmere. En østlig ringvej vil gavne hele hovedstadsområdet, og jeg er glad for, at forundersøgelsen gennemføres i samarbejde med de lokale parter," skriver transportminister Ole Birk Olesen (LA) i meddelelsen.

Den østlige ringvej vil ifølge de nuværende planer gå fra omkring Ryparken nord for København over Refshaleøen, Amager og ned til Øresundsmotorvejen.

Forundersøgelsen er igangsat af staten, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Refshaleøens Ejendomsselskab. Den vil tage to år og koste 24 millioner kroner.

"En østlig ringvej kan binde det overordnede vejnet sammen øst om hovedstaden og aflaste biltrafikken i de centrale bydele og på det øvrige vejnet."

"Ringvejen vil også kunne betjene nye byudviklingsområder tæt på centrum og forbedre adgangen til Københavns Havn og Københavns Lufthavn," skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om baggrunden for at opføre en østlig ringvej.

Den østlige ringvej er skrevet ind i regeringsgrundlaget, og en undersøgelse at projektet er på finansloven.

"Det er helt fantastisk, at der er lavet en finanslov, hvor man har prioriteret, at der nu kommer gang i havnetunnelen. Det har vi så evindeligt brug for, fordi det er åndssvagt, at alle bilerne skal køre ind i centrum for at komme rundt om København," sagde Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) til TV2 Lorry i efteråret.

Projektet er tidligere anslået til at komme til at koste 30 mia. kr. En af de modeller, der er i spil, er at lave projektet som et samarbejde med det private.

Erhvervsminister varm på pensionsfinansieret havnetunnel

Havnetunnel kan forvandle kæmpegrund til guldæg

Pensionsdirektører: Vi har 30 mia. kr. til ny tunnel

Regeringen vil drøfte konkrete OPP-projekter med pensionskasser 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier