EjendomsWatch

Regeringen vil drøfte konkrete OPP-projekter med pensionskasser

Transport- og bygningsministeren vil se, om pensionskassernes positive vilje holder i praksis.

En kommende havnetunnel øst om København har ofte været nævnt som et muligt OPP-projekt.

Regeringen går nu mere offensivt til værks i forhold til at få private investorer med, når der skal bygges infrastruktur gennem såkaldte OPP-projekter.

"Gennem de seneste måneder har jeg haft flere drøftelser med både pensionskasser og udvalgte kommuner om muligheden for at bygge ny infrastruktur ved hjælp af OPP-projekter. Her har de virket positive over for tanken, og nu synes jeg, at tiden er moden til, at vi skal kigge nærmere på, om det kan lade sig gøre i praksis," siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) i en pressemeddelelse.

Helt konkret vil ministeren i løbet af efteråret invitere udvalgte kommuner og en række af de finansielle parter, der kunne være interesseret i at lave OPP-projekter, til et møde i ministeriet.

På mødet vil de blive præsenteret for eksempler på konkrete projekter, som det kunne være interessant at kigge nærmere på i OPP-sammenhæng.

"Vi afsætter tid til at diskutere forskellige projekter på mødet, og så må vi jo se, om det er realistisk at gå videre med dem ad et OPP-spor. Under alle omstændigheder håber jeg, at mødet vil give os mere viden om, hvad der egentlig skal til for at få gang i et OPP-projekt," siger ministeren.

"Diskussionen om brugen af OPP i anlægsprojekter i Danmark har efter min mening længe været alt for generel og foregået på et mere teoretisk niveau. Det er på tide, at vi i stedet ser på nogle konkrete projekter, sætter relevante parter sammen og så rent faktisk får testet, om det kan lade sig gøre," fortsætter han.

Flere pensionskasser, herunder ATP, Pensiondanmark og PKA har ved lejligheder erklæret sig åbne for at deltage i OPP-projekter.

Pensionsbranchen står parat med milliarder: Gabende mangel på OPP-projekter

Pensionskasser bifalder undersøgelse af københavnsk havnetunnel

Nordea og pensionskasser investerer i OPP-projekt

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier