EjendomsWatch

Pensionsdirektører: Vi har 30 mia. kr. til ny tunnel

Pensionssektoren kan stille med de midler, som en havnetunnel i København koster, lyder det fra pensionskasser. Der tegner sig et politisk flertal for modellen.

Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA. | Foto: PKA

De danske pensionsselskaber er klar til at opføre, drive og finansiere en havnetunnel i København i et offentligt-privat partnerskab (OPP), skriver Børsen. Det vil kræve, at en række pensionsselskaber går sammen, men så har de også de op mod 30 mia. kr., som projektet anslås at ville koste.

"Når det forventede afkast på et projekt overstiger statens afkastkrav, der er på 4 pct., bliver samfundet rigere af infrastrukturinvesteringer. Vi mener, at f.eks. en havnetunnel kan organiseres som OPP mellem det offentlige, investorer og entreprenører, hvor man samtænker projektering, anlæg og drift," siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA, til Børsen.

Lignende tilsagn kommer fra Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension, og Henrik Nøhr Poulsen, investeringsdirektør i PFA. Tunnellen vil blive en del en østlig ringvej om København. Den forventede samfundsøkonomiske forrentning af havnetunnellen er ifølge en analyse, Cowi lavede for staten i 2013, på 6,1 pct.

Meldingerne kommer, efter transportminister Ole Birk Olesen (LA) mandag holdt møde med en række pensionsselskaber og kommuner om netop OPP-projekter. Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, stiller sig ikke afvisende over for planerne.

Pensionskasser bifalder undersøgelse af københavnsk havnetunnel

Folkemøde: Havnetunnel omkring København i strid modvind

Københavns bykonge kæmper for en havnetunnel

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier