EjendomsWatch

Pensionsdirektører: Vi har 30 mia. kr. til ny tunnel

Pensionssektoren kan stille med de midler, som en havnetunnel i København koster, lyder det fra pensionskasser. Der tegner sig et politisk flertal for modellen.

Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA.

De danske pensionsselskaber er klar til at opføre, drive og finansiere en havnetunnel i København i et offentligt-privat partnerskab (OPP), skriver Børsen. Det vil kræve, at en række pensionsselskaber går sammen, men så har de også de op mod 30 mia. kr., som projektet anslås at ville koste.

"Når det forventede afkast på et projekt overstiger statens afkastkrav, der er på 4 pct., bliver samfundet rigere af infrastrukturinvesteringer. Vi mener, at f.eks. en havnetunnel kan organiseres som OPP mellem det offentlige, investorer og entreprenører, hvor man samtænker projektering, anlæg og drift," siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA, til Børsen.

Lignende tilsagn kommer fra Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension, og Henrik Nøhr Poulsen, investeringsdirektør i PFA. Tunnellen vil blive en del en østlig ringvej om København. Den forventede samfundsøkonomiske forrentning af havnetunnellen er ifølge en analyse, Cowi lavede for staten i 2013, på 6,1 pct.

Meldingerne kommer, efter transportminister Ole Birk Olesen (LA) mandag holdt møde med en række pensionsselskaber og kommuner om netop OPP-projekter. Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, stiller sig ikke afvisende over for planerne.

Pensionskasser bifalder undersøgelse af københavnsk havnetunnel

Folkemøde: Havnetunnel omkring København i strid modvind

Københavns bykonge kæmper for en havnetunnel

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier