EjendomsWatch

Københavnsk havnetunnel med pensionsmidler rykker nærmere

Regeringens finanslovforslag for 2017 rummer endnu et skridt mod, at en havnetunnel øst om København kan realiseres.

En østlig ringvej, der kan aflaste trafikken omkring København, er kommet et skridt nærmere, viser regeringens forslag til finanslov for 2017.

Her er nemlig fundet penge til en såkaldt forundersøgelse, herunder også om en forbindelse kan etableres i et offentligt-privat partnerskab (OPP) med eksempelvis en eller flere pensionskasser.

"Forundersøgelsen skal kortlægge omkostningerne forbundet med en havnetunnel og undersøge mulighederne for OPP for derved at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag. En havnetunnel i København vil blandt andet kunne binde det overordnede vejnet sammen øst om København og aflaste biltrafikken i byen," hedder det i finanslovforslaget.

Første del af det, der kan blive til en samlet ringforbindelse øst om København, er Nordhavnsvejen mellem Helsingørmotorvejen og Nordhavn, der åbner næste år.

En række pensionsselskaber har markeret interesse i et drive en havnetunnel, såfremt vilkårene er attraktive nok.

En motorvej til Kalundborg er også nævnt i regeringens 2025-plan, der blev fremlagt tidligere tirsdag.

Folkemøde: Havnetunnel omkring København i strid modvind

Københavns bykonge kæmper for en havnetunnel

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier