EjendomsWatch

Havnetunnel kan forvandle kæmpegrund til guldæg

En tunnel i København kan åbne for byggeri på halvø ejet af fem pensionskasser. Det vil sende værdien af grunden i vejret.

Fem danske pensionsselskaber ejer i dag den ca. 500.000 kvm store Refshaleø, som ligger kun godt et kvarter på cykel fra Rådhuspladsen i København. En havnetunnel kan åbne for byggeri på halvøen, hvilket vil sende værdien af grunden på himmelflugt, skriver Børsen.

Det er blandt andet også derfor, at tre af pensionskasserne er klar til at gøre med i et offentligt-privat partnerskab om en østlig ringvej omkring hovedstaden med en havnetunnel, der netop skal inkludere Refshaleøen.

Pensionsdirektører: Vi har 30 mia. kr. til ny tunnel

"Det er da en medvirkende grund til, at vi gerne vil være med til at promovere projektet. Selvfølgelig er det det. Det landstykke, der ligger derude, vil blive mere værd, hvis der kommer en byplan, som siger, at det godt må bebygges med boliger, og sådan en plan kommer formentlig ikke, før der er etableret den nødvendige infrastruktur," siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension, til Børsen.

Udover Sampension er PKA, PFA, Pensam og Lønmodtagernes Dyrtidsfond medejere af området, der engang husede det hedengange B&W-værft. Grunden endte hos pensionskasserne, da de i 1990’erne uden held forsøgte en rekonstruktion af B&W, men på grund af den manglende transportinfrastruktur må der i dag ikke bygges derude, og derfor er den enorme grund mellem Øresund og Københavns Havn kun bogført til 1 mia. kr.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond sælger ud af Refshaleøen

Pensionskasser bifalder undersøgelse af københavnsk havnetunnel

Københavns bykonge kæmper for en havnetunnel

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier