EjendomsWatch

Københavns bykonge kæmper for en havnetunnel

Jens Kramer Mikkelsen fra udviklingsselskabet By & Havn har vundet en vigtig første sejr i visionen om en havnetunnel øst om København. Tjener godt på jord i byens Nordhavn.

By & Havn-direktør Jens Kramer Mikkelsen fotograferet i Nordhavn i København i 2014, da den gamle frihavn blev åbnet og konturerne af det nye Århusgade-kvarter begyndte at vise sig. | Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Til næste år forventer Københavns Kommune at kunne indvie Nordhavnsvejen mellem Helsingørmotorvejen og Strandvænget på Østerbro i København. Udviklingsselskabet By & Havn er dog på vej med en check på over to mia. kr., så vejforbindelsen kan udbygges med en tunnel ud til Københavns nye bydel, Nordhavn.

"Vi er i gang med finansieringen af et afgreningskammer til Nordhavnsvejen med henblik på, at der kommer en Nordhavnstunnel. Det er kommunen, der er bygherre. Det er Vejdirektoratet, der udfører, og det er os, der betaler. Det næste bliver så en tunnel ud til Nordhavn, der er stipuleret til 2,1 mia. kr., som vi også skal betale," siger By & Havns adm. direktør, Jens Kramer Mikkelsen til EjendomsWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier