EjendomsWatch

Københavns Lufthavn vil udvide for 20 mia. kr.

Projektet skal imødekomme Øresundsregionens befolkningstilvækst, de stigende passagertal og øge kapaciteten på især langdistanceruter, der skal hjælpe København til at blive Nordeuropas knudepunkt inden for luftfart.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto

Københavns Lufthavn skal udbygges, så der i fremtiden bliver plads og faciliteter til 40 mio. årlige passagerer og 17 nye langdistanceruter.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Lufthavn, som vil præsentere de nye udvidelsesplaner fredag.

Udbygningen, som lufthavnen selv kalder historisk, kommer til at koste 20 mia. kr.

"Trafikken her i Københavns Lufthavn er vokset markant de senere år, og væksten fortsætter. Derfor er det nødvendigt at fremtidssikre lufthavnen, og det kræver, at vi bygger ud," siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Lufthavn igangsætter udvidelse til en kvart mia. kr.

I dag er der 36 langdistanceruter, men med udvidelsen bliver der plads til yderligere 17.

Det kan lade sig gøre ved at udbygge den vestlige del af lufthavnen, så arealet til standpladser udvides til 1,9 mio. kvm, hvilket er dobbelt så stort som det nuværende areal.

Det gør, at antallet af standpladser til fly vil gå fra 78 til 124.

Ifølge Thomas Woldbye vil den ekstra plads sikre, at lufthavnen kan fortsætte med at være Nordeuropas foretrukne knudepunktslufthavn.

"Danmark har brug for stærke forbindelser til resten af verden, og det kræver en stærk lufthavn, der er godt forbundet med flyruter over hele kloden," lyder det fra direktøren.

Flere turister sætter økonomisk fart i hotelbranchen

Lufthavnen forventer, at antallet af permanente arbejdspladser vil stige med 9000. I dag arbejder 16.500 personer i lufthavnen.

Derudover vil der i anlægsperioden blive skabt 12.500 nye job, hvoraf 80 pct. vil være inden for håndværksfag.

Skal udvidelsen gennemføres, vil det dog betyde, at en tværbane, som bruges i særlige situationer, hvor vindretningen er anderledes end normalt, nedlægges. Det skriver Jyllands-Posten.

Det kræver en folketingsbeslutning, hvis tværbanen skal sløjfes. Bliver den det, kan det betyde forsinkelser og aflysninger af fly.

Sidste år rejste små 27 mio. mennesker gennem Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn barsler med udvidelser for 400 mio. kr.

Københavns Lufthavn gør butiksåbninger til en videnskab

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier